Papallones des de casa

Font: AMB

02/04/2020 - 12:59

Formació en línia adreçada als voluntaris de l'Observatori Metropolità de Papallones (mBMS) actuals, i a futurs voluntaris interessats a participar en l'anàlisi de la gestió sostenible dels prats i les zones dunars dels parcs i platges metropolitans,. Aquesta formació la durà a terme un expert en papallones, que explicarà criteris d'identificació i la metodologia del projecte, i respondrà tots els dubtes dels participants.

La feina de camp per a l'estudi impulsat per l'AMB amb la col·laboració del CREAF i l'IERMB, Anàlisi de la gestió sostenible dels prats i les zones dunars dels parcs i platges metropolitans, s'atura temporalment a causa de l'estat d'alarma actual.

Com que hi ha interès a reprendre l'estudi quan es pugui, s'ha proposat una formació en línia adreçada als voluntaris del mBMS actuals, i a futurs voluntaris interessats a participar en el projecte. Aquesta formació la durà a terme un expert en papallones, que explicarà criteris d'identificació i la metodologia del projecte, i respondrà tots els dubtes dels participants.

La formació es farà a finals d'abril i tot el material elaborat per a la formació en línia serà consultable al web, i alhora servirà també per a futures edicions. La informació de l'estudi i sobre com fer-se voluntari es pot trobar al web de l'Observatori Metropolità de Papallones. Properament s'informarà de les dates del curs i de com apuntar-s'hi.

Aquest projecte de ciència ciutadana es fonamenta en la participació de voluntaris, que duen a terme periòdicament els mostrejos de papallones en els parcs i platges seleccionats. Aquesta primavera s'havien d'iniciar aquestes tasques d'identificació de papallones que fan els voluntaris, però atesa la situació actual, els mostrejos queden ajornats fins a nou avís.

L'estudi té l'objectiu principal de conèixer la biodiversitat de sis parcs i dues platges i avaluar la gestió que l'AMB, en coordinació amb els ajuntaments implicats, fa sobre els prats secs mediterranis dels parcs i sobre les zones dunars de les platges, utilitzant en ambdós casos el seguiment de papallones diürnes com a espècies bioindicadores.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El Centre d’Estudis del Mar de Sitges és un equipament d’educació ambiental que divulga i conserva els valors dels ecosistemes marins.

Article

L'Enverdim és un nou servei de l'Ajuntament de Barcelona per a la promoció del verd en l’àmbit privat a través de formacions, assessoraments i dotació de recursos, entre d’altres, en el marc del Pla Natura 2023, un instrument estratègic i participat, que té la visió d’una ciutat amb un verd connectat en la trama urbana i amb la xarxa verda metropolitana, per maximitzar els serveis socials i ambientals, sobretot els de salut i adaptació al canvi climàtic. 

Article

El primer catàleg d'abelles del Parc Natural del Montseny identifica 274 espècies

Butlletí