Papallones des de casa

Font: AMB

02/04/2020 - 12:59

Formació en línia adreçada als voluntaris de l'Observatori Metropolità de Papallones (mBMS) actuals, i a futurs voluntaris interessats a participar en l'anàlisi de la gestió sostenible dels prats i les zones dunars dels parcs i platges metropolitans,. Aquesta formació la durà a terme un expert en papallones, que explicarà criteris d'identificació i la metodologia del projecte, i respondrà tots els dubtes dels participants.

La feina de camp per a l'estudi impulsat per l'AMB amb la col·laboració del CREAF i l'IERMB, Anàlisi de la gestió sostenible dels prats i les zones dunars dels parcs i platges metropolitans, s'atura temporalment a causa de l'estat d'alarma actual.

Com que hi ha interès a reprendre l'estudi quan es pugui, s'ha proposat una formació en línia adreçada als voluntaris del mBMS actuals, i a futurs voluntaris interessats a participar en el projecte. Aquesta formació la durà a terme un expert en papallones, que explicarà criteris d'identificació i la metodologia del projecte, i respondrà tots els dubtes dels participants.

La formació es farà a finals d'abril i tot el material elaborat per a la formació en línia serà consultable al web, i alhora servirà també per a futures edicions. La informació de l'estudi i sobre com fer-se voluntari es pot trobar al web de l'Observatori Metropolità de Papallones. Properament s'informarà de les dates del curs i de com apuntar-s'hi.

Aquest projecte de ciència ciutadana es fonamenta en la participació de voluntaris, que duen a terme periòdicament els mostrejos de papallones en els parcs i platges seleccionats. Aquesta primavera s'havien d'iniciar aquestes tasques d'identificació de papallones que fan els voluntaris, però atesa la situació actual, els mostrejos queden ajornats fins a nou avís.

L'estudi té l'objectiu principal de conèixer la biodiversitat de sis parcs i dues platges i avaluar la gestió que l'AMB, en coordinació amb els ajuntaments implicats, fa sobre els prats secs mediterranis dels parcs i sobre les zones dunars de les platges, utilitzant en ambdós casos el seguiment de papallones diürnes com a espècies bioindicadores.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

HerpetOn: amfibis i rèptils en joc, és un joc de cartes que permet conèixer d'una manera diferentla vida i diversitat dels amfibis i els rèptils de Catalunya.

Article

L'entrada dels combustibles fòssils i els canvis socials en els models productius en la segona dècada del segle XX va fer que s’abandonessin moltes explotacions agro-forestals, i que el bosc recuperés l’espai que ocupava abans dels conreus.

Article

L'informe Planeta Viu 2022, de l'entitat naturalista WWF, demana un acord internacional sobre biodiversitat semblant al de París sobre el clima.

Butlletí