Palau-solità i Plegamans es bolca un any més a la Marató de l’Estalvi Energètic

Font: Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

10/02/2020 - 14:26

La Marató d’Estalvi Energètic és una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia, que té la voluntat afegida de destinar l’estalvi econòmic aconseguit a la lluita contra la pobresa energètica al mateix municipi. Consisteix en reduir els consums d’aigua, electricitat i gas durant el mes de febrer de 2020, respecte a la mitjana dels consums del mateix període dels últims 3 anys.

Enguany s’arriba a la cinquena edició i l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans hi participa per tercer any consecutius. Per aquesta edició s’ha pensat amb els equipaments docents:

  • Escola Folch i Torres (2 edificis)
  • Escola Can Cladellas
  • Escola Palau
  • Escola Marinada (2 edificis)

S’han fet presentacions a totes les escoles amb la intenció d’implicar al major nombre de persones a cada equipament participant, i així pensar més accions d’estalvi, d’eficiència energètica, i de difusió.

L’Ajuntament proporciona el material gràfic de difusió de la campanya, i cada setmana del mes de febrer s’han de fer les lectures dels comptadors per fer el seguiment de l’estalvi real aconseguit, el qual es visualitzarà en uns marcadors a l’entrada de tots els edificis participants. Divendres passat, 31 de gener, va arrancar la primera lectura de comptadors a la vila.

Jordi Plaza regidor de Gestió Ambiental i Medi Natural argumenta que “independentment de l’estalvi que s’aconsegueixi, la Marató serà un èxit si aconseguim la participació i implicació del màxim nombre de persones usuàries de l’equipament”.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Elaboració d’una eina d’ús obert per ajudar als gestors d’habitatge social (entitats socials) a establir un protocol d’actuació per reduir la pobresa energètica a les persones residents als habitatges

Article

Un total de 31 edificis d’11 departaments participaran en la 5a edició d’aquesta iniciativa, que destina l’estalvi econòmic aconseguit a mesures contra la pobresa energètica i el canvi climàtic

Article

L'Ajuntament de Malgrat de Mar va iniciar aquest 3 de febrer la seva participació a la 5a edició de la Marató de l'Estalvi Energètic durant aquest mes de febrer. Es tracta d'una nova campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l'ús i el consum d'energia, que té la voluntat afegida de destinar l'estalvi econòmic aconseguit a la lluita contra la pobresa energètica. Malgrat hi pren part per 4t any consecutiu i és el municipi més petit dels 9 de tot Catalunya que hi participen, inclosa la ciutat de Barcelona.

Butlletí