Palau-solità i Plegamans es bolca un any més a la Marató de l’Estalvi Energètic

Font: Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

10/02/2020 - 14:26

La Marató d’Estalvi Energètic és una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia, que té la voluntat afegida de destinar l’estalvi econòmic aconseguit a la lluita contra la pobresa energètica al mateix municipi. Consisteix en reduir els consums d’aigua, electricitat i gas durant el mes de febrer de 2020, respecte a la mitjana dels consums del mateix període dels últims 3 anys.

Enguany s’arriba a la cinquena edició i l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans hi participa per tercer any consecutius. Per aquesta edició s’ha pensat amb els equipaments docents:

  • Escola Folch i Torres (2 edificis)
  • Escola Can Cladellas
  • Escola Palau
  • Escola Marinada (2 edificis)

S’han fet presentacions a totes les escoles amb la intenció d’implicar al major nombre de persones a cada equipament participant, i així pensar més accions d’estalvi, d’eficiència energètica, i de difusió.

L’Ajuntament proporciona el material gràfic de difusió de la campanya, i cada setmana del mes de febrer s’han de fer les lectures dels comptadors per fer el seguiment de l’estalvi real aconseguit, el qual es visualitzarà en uns marcadors a l’entrada de tots els edificis participants. Divendres passat, 31 de gener, va arrancar la primera lectura de comptadors a la vila.

Jordi Plaza regidor de Gestió Ambiental i Medi Natural argumenta que “independentment de l’estalvi que s’aconsegueixi, la Marató serà un èxit si aconseguim la participació i implicació del màxim nombre de persones usuàries de l’equipament”.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’objectiu és millorar el comportament energètic i l’impacte ambiental de l’edifici municipal de nou plantes del carrer de Josep Prats. Amb el pla de reformes que es durà a terme a les instal·lacions, s’hi aconseguirà un estalvi energètic del 60%. El projecte, de 2,65 milions d’euros, està finançat per l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Diputació de Barcelona i el FEDER de la Unió Europea.     

Article

El pròxim mes de setembre es posarà en marxa el projecte SAVE THE HOMES per a facilitar als ciutadans i ciutadanes de València una sèrie de millores en el confort dels seus habitatges a través de la seua rehabilitació energètica. Per a dur-ho a terme s'ha constituït de manera estratègica un consorci conformat per l'Ajuntament de València, mitjançant l'Oficina de l'Energia; el Consell General de Col·legis d'Administradors de Finques de la Comunitat Valenciana i la Generalitat Valenciana, via la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE). El projecte tindrà una duració de 3 anys i comptarà amb un finançament europeu de prop d’1,6 milions d'euros. 11 socis de quatre països europeus estaran involucrats.

Article

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha reduït a la meitat el consum energètic per climatitzar la piscina municipal coberta gràcies a la instal·lació de 160 panells solars híbrids​

Butlletí