Oberta la convocatòria per mostrar projectes d'innovació en el II Congrés Ciutats que Caminen

Font: Ecourbano
21/07/2014 - 00:00

El protagonisme de la mobilitat de vianants així com la necessitat de millorar la seguretat viària, la mobilitat sostenible i l'accessibilitat universal a les ciutats són factors determinants en les polítiques municipals. El congrés vol donar a conèixer projectes innovadors, avenços tecnològics, nous models d'intervenció social, campanyes publicitàries noves i tots aquells estudis que puguin aportar millores en la mobilitat de vianants, tant d'empreses privades com d'institucions públiques.

El Congrés Ciutats que Caminen, organitzat per la Red de Ciudades que Caminan, què aquest any celebra la seva 2a edició, neix per impulsar el paper protagonitzat pels desplaçaments a peu en la mobilitat urbana, mitjançant la col·laboració mútua entre els municipis i les entitats públiques i privades, tenint com a principal objectiu reflexionar sobre les vies existents per fomentar la cultura del caminar a través de l'intercanvi d'iniciatives dirigides a millorar l'accessibilitat universal, la seguretat viària i el propi medi ambient.

La importància del caminar en els nous models de mobilitat sostenible de caràcter urbà és clau a l'hora de planificar configuracions urbanes amables amb el conjunt dels seus habitants i de fomentar hàbits de vida saludables i més respectuosos amb l'entorn. Cal doncs enfortir el paper del vianant i evitar que segueixi perdent possibilitats i oportunitats tal com ha passat en les últimes dècades, establint la necessitat de reforçar el seu paper en la planificació i la normativa urbanística a través del desenvolupament de xarxes de vianants, és a dir el conjunt de vies urbanes i periurbanes en què s'adopten solucions i prioritats que fan còmodes i segurs els desplaçaments a peu.

La Red de Ciudades que Caminan és una associació internacional oberta a tots aquells municipis i administracions públiques interessades a millorar la situació dels vianants a través de la posada en marxa i intercanvi d'iniciatives que s'adrecin a millorar l'accessibilitat universal, la seguretat viària i el propi medi ambient.

Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'estudi ha analitzat la possibilitat d'implementar tecnologies d'energies renovables en els polígons de La Bisbal d'Empordà, Corçà, Forallac, Palafrugell i Begur.

Article

La Carta del verd i la biodiversitat recull consells sobre com dissenyar la ciutat i els espais verds considerant els serveis socioambientals i integrant criteris a favor de la biodiversitat i de la sostenibilitat. L’objectiu és aplicar els criteris d’aquesta carta per fer una ciutat més habitable, amb un espai públic al servei de la ciutadania i que potenciï el valor de la natura.

Article

Les dades obtingudes gràcies a la ciència ciutadana mostren que les platges de Barcelona acullen 103 espècies de peixos, una d’elles invasora, i també és refugi d'altres protegides, com els cavallets de mar.

Butlletí