Obert el segon concurs per construir cobertes verdes en deu edificis d’habitatges

12/03/2020 - 17:19

La segona edició del Concurs de Cobertes Verdes finançarà el 75% del projecte, fins a 100.000 euros, de les deu propostes guanyadores. S’hi poden presentar les comunitats de veïns i veïnes d’edificis d’habitatges que vulguin incorporar un jardí al terrat. Instal·lar un espai verd a l’edifici ajuda a regular-ne la temperatura, a millorar la qualitat de l’aire i a crear espais veïnals.

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal del Paisatge Urbà, convoca el segon Concurs de Cobertes Verdes, una iniciativa que promou la implantació de més terrats verds per construir una ciutat resilient davant la crisi climàtica i per fomentar el benefici col·lectiu i social dels veïns i veïnes.

Com us podeu presentar al concurs?

Els veïns i veïnes interessats a participar-hi poden presentar les propostes durant tres mesos. Se n’escolliran cinquanta, que rebran una subvenció de fins a 1.500 euros per a l’elaboració dels treballs tècnics previs.

Finalment, se seleccionaran els deu projectes guanyadors, que rebran una subvenció del 75% del cost de l’actuació per construir la coberta, fins a un límit de 100.000 euros per a cada un.

A més, hi haurà deu accèssits, que rebran una subvenció de 1.500 euros per a les despeses tècniques vinculades a la participació.

Es tracta d’una convocatòria dirigida principalment a edificis d’habitatges de titularitat privada, en queden exclosos els projectes per a cobertes que tinguin la finalitat de dur-hi a terme activitats que generin beneficis econòmics.

Les cobertes verdes, clau per a la lluita contra l’emergència climàtica

Barcelona és una ciutat compacta amb una densitat residencial elevada, fet que dificulta la creació de nous espais verds. Posar verd en espais com cobertes i mitgeres permet restituir el model i millorar les condicions ambientals de la ciutat. La Declaració d’emergència climàtica, que es va aprovar el 15 de gener, recull la importància de desenvolupar més cobertes verdes a la ciutat.

Alhora, aquestes cobertes verdes esdevenen espais d’estada i de cohesió social als edificis per al gaudi comunitari i el benestar de les persones, i milloren l’aïllament tèrmic i acústic i la conservació i la impermeabilització dels edificis.

Un total 5.500 metres quadrats més de verd amb el primer concurs

L’any 2017 es va fer el primer Concurs de Cobertes Verdes, gràcies al qual s’han aconseguit crear deu cobertes verdes, que han suposat un increment de 5.500 metres quadrats de verd a la ciutat, a més de 217 metres quadrats de plaques fotovoltaiques i instal·lacions de recollida d’aigua de pluja i de foment de la biodiversitat.

Podeu consultar les bases del concurs i tota la documentació al web del Concurs de Cobertes Verdes.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La Diputació de Barcelona conjuntament amb els productors de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera està desenvolupant un cicle formatiu de grau mitjà en producció agroecològica per incorporar nou talent al sector agrari i oferir noves oportunitats professionals en el camp de la producció agrària i ecològica. Aquests estudis estan adreçats a persones d’entre 16 i 50 anys amb un itinerari formatiu dual que s’impartirà a l’IES Ramon Turró, de Malgrat de Mar i inclou formació dual de 2.000 hores lectives distribuïdes en dos cursos acadèmics i pràctiques en un centre de treball agrari.

Article

S'ha plantat la primera llavor al nou hort urbà del terrat de l'Escola Francesc Macià, situada a tocar de la plaça d'Espanya. Alumnes de 4t de Primària i persones usuàries de la residència i centre de dia Tres Pins (Fundació Sanitària Sant Pere Claver) conrearan aquest hort vertical amb capacitat per a 560 plantes, el segon que s'instal·la en un edifici públic de Sants-Montjuïc.

Article

La primera edició dels premis Mercabarna Paco Muñoz contra el malbaratament ha guardonat sis projectes que han permès recuperar 12,5 milions de quilos d’aliments l’any. L'objectiu d’aquests guardons, creats l'any 2019, és promoure i reconèixer iniciatives que es duguin a terme contra el malbaratament alimentari, en l'esglaó de la producció i la distribució alimentària.

Butlletí