Obert el segon concurs per construir cobertes verdes en deu edificis d’habitatges

12/03/2020 - 17:19

La segona edició del Concurs de Cobertes Verdes finançarà el 75% del projecte, fins a 100.000 euros, de les deu propostes guanyadores. S’hi poden presentar les comunitats de veïns i veïnes d’edificis d’habitatges que vulguin incorporar un jardí al terrat. Instal·lar un espai verd a l’edifici ajuda a regular-ne la temperatura, a millorar la qualitat de l’aire i a crear espais veïnals.

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal del Paisatge Urbà, convoca el segon Concurs de Cobertes Verdes, una iniciativa que promou la implantació de més terrats verds per construir una ciutat resilient davant la crisi climàtica i per fomentar el benefici col·lectiu i social dels veïns i veïnes.

Com us podeu presentar al concurs?

Els veïns i veïnes interessats a participar-hi poden presentar les propostes durant tres mesos. Se n’escolliran cinquanta, que rebran una subvenció de fins a 1.500 euros per a l’elaboració dels treballs tècnics previs.

Finalment, se seleccionaran els deu projectes guanyadors, que rebran una subvenció del 75% del cost de l’actuació per construir la coberta, fins a un límit de 100.000 euros per a cada un.

A més, hi haurà deu accèssits, que rebran una subvenció de 1.500 euros per a les despeses tècniques vinculades a la participació.

Es tracta d’una convocatòria dirigida principalment a edificis d’habitatges de titularitat privada, en queden exclosos els projectes per a cobertes que tinguin la finalitat de dur-hi a terme activitats que generin beneficis econòmics.

Les cobertes verdes, clau per a la lluita contra l’emergència climàtica

Barcelona és una ciutat compacta amb una densitat residencial elevada, fet que dificulta la creació de nous espais verds. Posar verd en espais com cobertes i mitgeres permet restituir el model i millorar les condicions ambientals de la ciutat. La Declaració d’emergència climàtica, que es va aprovar el 15 de gener, recull la importància de desenvolupar més cobertes verdes a la ciutat.

Alhora, aquestes cobertes verdes esdevenen espais d’estada i de cohesió social als edificis per al gaudi comunitari i el benestar de les persones, i milloren l’aïllament tèrmic i acústic i la conservació i la impermeabilització dels edificis.

Un total 5.500 metres quadrats més de verd amb el primer concurs

L’any 2017 es va fer el primer Concurs de Cobertes Verdes, gràcies al qual s’han aconseguit crear deu cobertes verdes, que han suposat un increment de 5.500 metres quadrats de verd a la ciutat, a més de 217 metres quadrats de plaques fotovoltaiques i instal·lacions de recollida d’aigua de pluja i de foment de la biodiversitat.

Podeu consultar les bases del concurs i tota la documentació al web del Concurs de Cobertes Verdes.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La iniciativa permet proporcionar àpats cuinats en menjadors escolars a famílies que es troben en situació de vulnerabilitat

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès i el Consorci de Gallecs han participat durant 2 anys en el grup de cocreació de la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona (CRAM). Més d’un centenar d’entitats, persones i municipis compromesos, com el de Mollet, han participat en l’elaboració i cocreació d’un text promogut pel Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB), que ha de servir per aconseguir un sistema alimentari més just, net, sostenible i saludable.

Article

Es treballarà en un pla estratègic per minimitzar l’impacte ambiental de les explotacions agrícoles i ramaderes

Butlletí