Nou visor d'economia circular

Font: AMB

05/10/2020 - 14:22

L'Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic ha presentat el Visor d'economia circular de l'AMB. Es tracta d'una nova eina disponible per als ajuntaments que facilitarà l'anàlisi de l'estat del sector industrial del municipis i la seva potencialitat en economia circular.

El visor ofereix informació sobre cinc vectors (aigua, calor residual, energia, espai d'emmagatzematge i residus de matèries primeres) i detecta les principals oportunitats a través de l'encreuament de dades. La informació es visualitza mitjançant una aplicació que permet als tècnics i tècniques municipals editar i descarregar les dades. Els primers municipis que podran fer-ne ús són Cervelló, El Prat de Llobregat, Molins de Rei, Ripollet i Sant Cugat del Vallès. Es preveu que, amb la futura licitació del servei, s'arribarà als 36 municipis metropolitans.

La nova eina s'ha desenvolupat dins del Servei d'Impuls d'Economia Verda i Circular, una iniciativa de l'Agència de Desenvolupament Econòmic. Amb ella es vol fomentar projectes d'economia verda i circular entre les empreses i les administracions municipals, mitjançant l'anàlisi dels teixits econòmics i industrials des de la perspectiva i les potencialitats de l'economia verda i circular, així com l'assistència tècnica als ajuntaments i empreses que estiguin interessats a estimular polítiques i projectes en aquest àmbit.


 

Categories: 

Relacionats

Article
La Guia proposa 10 principis per a l’elaboració d’un Pla de prevenció i reducció de les pèrdues i el malbaratament alimentari

La Guia proposa 10 principis per a l’elaboració d’un Pla de prevenció i reducció de les pèrdues i el malbaratament alimentari

La Guia, elaborada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el CREDA, vol ajudar les empreses agroalimentàries en l’elaboració i la implantació d’un Pla contra les pèrdues i el malbaratament d'aliments.

Article

Recircula Challenge es una competició promoguda pel Hub Recircula UPC-AMB de l'Escola d'Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) que repta a equips d'estudiantat universitari a proposar solucions a reptes reals i urgents de l'economia circular.

Article

A Catalunya es malbaraten més de 260.000 tones d’aliments a l’any, mentre que el 22 % de la població catalana viu sota el llindar de la pobresa. Amb el menjar que es llença durant un any es podrien alimentar 500.000 persones. La Generalitat, mitjançant l'Agència de Residus de Catalunya, ha elaborat el Pla d’acció per a la prevenció del malbaratament alimentari de Catalunya (2019-2020), que inclou un seguit de recomanacions per educar els nens a fer un consum responsable i no malbaratar aliments.

Butlletí