Nou projecte LIFE: “AGRICLOSE” del DARP, amb la finalitat de promoure noves estratègies de fertilització

Font: Enginyers Agrònoms de Catalunya

04/03/2019 - 12:07

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha posat en marxa un nou projecte LIFE anomenat AGRICLOSE, que té la finalitat de promoure noves estratègies de fertilització que permetin millorar la gestió dels subproductes provinents del tractament dels purins.

  • Innovació tecnològica: Adaptació d’equips a l’aplicació de fraccions líquides i sòlides
  • Noves estratègies de maneig: Gestió de dejeccions, estratègies de fertilització i solucions per al compostatge
  • Millora ambiental: Augment de la matèria orgànica del sol i 30% de reducció d’emissions amoniacals
  • Millora en l’ús de recursos: Reducció d’un 30% de fertilitzants nitrogenats
  • Impacte directe: Sobre més d’1 milió de m3 de purí tractat a Catalunya

Més informació
Podeu veure més informació sobre el projecte a la seva pàgina web LIFE AGRICLOSE, on us podeu donar d’alta al butlletí per estar al dia de les notícies i activitats que aniran organitzant.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), a través del Centre de Ciència i Tecnologia Forrestal, ha elaborat una Guia per a orientar les explotacions agràries a fer inversions en biomassa, que posa a disposició del sector dades específiques i raons per a fer el canvi cap a fonts d’energia més sostenibles.

Article

100.000 persones a Espanya s'han apuntat a l'aplicació TooGoodToGo, la meitat d'elles a Barcelona. Es tracta d'un invent danès que té l'objectiu de reduir el malbaratament alimentari a través de la venda, a meitat de preu, del menjar que sobra a restaurants i botigues.

Article

Amb el lema “Contra el malbaratament alimentari posem en valor els aliments”, aquesta nova eina visibilitza els recursos necessaris per produir els aliments que consumim. Impulsada per ENT, Associació Naturalistes de Girona i la Generalitat, la calculadora del valor dels aliments ofereix la possibilitat de calcular tres indicadors ambientals associats a la producció d’una quantitat determinada d’aliments així com el seu valor econòmic aproximat. D’aquesta forma es posa en valor tot allò que es malbarata quan llencem aliments frescos abans de ser cuinats i consumits.

Butlletí