Nou programa d’assessorament a empreses sobre economia circular a Montcada i Reixac

29/09/2021 - 09:00

El projecte pretén que el teixit empresarial apliqui eines per reduir l’impacte ambiental de les seves activitats.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac, per mitjà de la Regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació, ofereix al teixit empresarial del municipi un nou servei d’assessoria i sensibilització sobre economia circular. El programa, subvencionat per la Diputació de Barcelona i integrat en el projecte de suport a la indústria i els polígons del municipi, pretén que el teixit empresarial detecti i apliqui estratègies útils per reduir l’impacte ambiental de les seves activitats.

L’economia circular és un model de producció i consum que implica compartir, reutilitzar, reparar, renovar i reciclar materials i articles tantes vegades com sigui possible per crear un valor afegit i estendre la seva vida útil. L’objectiu d’aquesta pràctica és reduir l’impacte de l’activitat humana en el medi ambiental. El Parlament Europeu va votar un Pla d’Acció sobre l’Economia Circular per avançar cap als objectius del Pacte Verd Europeu d’una economia neutra en emissions de carboni, sostenible, lliure de tòxics i completament circular al 2050.

El programa d’assessorament que ofereix l’Ajuntament es farà en tres fases, des de final de setembre fins a final d’any. En primer lloc hi haurà un diagnòstic de la situació de cada empresa en relació amb els principis de l’economia circular; en segon lloc, una exploració de les estratègies que millor s’adaptin a cada empresa i, finalment, un impuls d’accions en favor de la sostenibilitat que puguin rebre finançament públic.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalMontcada i Reixac
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament crea l’Oficina de Drets Energètics per garantir el dret bàsic de l’accés de la ciutadania i assessorar sobre eficiència energètica

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha creat un nou portal web interactiu amb informació i recursos sobre el medi ambient de la ciutat. Està format per les àrees temàtiques de la biodiversitat i els espais verds, l’energia, la gestió de residus, l’aigua, la promoció ambiental i la mobilitat i la qualitat de l’aire.

Article

El passat 15 de novembre es va presentar el Pla Estratègic de Vehicle Elèctric a Terrassa (PEVE) 2022-2025, l'aprovació inicial del qual s'elevarà al Ple de novembre. Es tracta d'un document que proposa, dissenya i planifica les actuacions i estratègies necessàries per generalitzar la progressiva implantació del vehicle elèctric a la ciutat en els propers anys.

Butlletí