Nou mapa dels 400 km per caminar pel Parc Natural de la Serra de Collserola

Font: Cugat.cat

19/01/2022 - 11:01

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Diputació de Barcelona han publicat un nou mapa guia del Parc Natural de la Serra de Collserola. En aquesta publicació es pot trobar una extensa xarxa de pistes, camins i corriols d'uns 400 quilòmetres, que permeten descobrir el patrimoni natural, cultural i històric d'aquest espai natural protegit.

El mapa, que es complementa amb el recull d'equipaments i serveis disponibles per a la visita, promou l'accés al parc des dels nou municipis del seu voltant i hi prioritza l'accés amb transport públic. Igualment, amb una il·lustració infogràfica a la part interior es destaquen els beneficis ambientals del parc i un recull de normatives i bones pràctiques durant la visita.

El nou mapa cartografia la xarxa dinàmica d'ús públic que preveu el nou Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNat), aprovat a principis del 2021.El mapa està disponible en paper als centres del Parc i es pot consultar en línia a través de la pàgina web, on també es pot trobar informació sobre la Serra. Des d’aquesta pàgina podeu consultar la versió interactiva del mapa o descarregar-vos l’imprimible en format pdf. Hi trobareu l’extensa xarxa de pistes i camins que estableix el Pla Especial (PEPNat), recentment aprovat. Una xarxa arranjada, senyalitzada i mantinguda regularment que permet grans excursions i un sens fi de passejades tot protegint d’una excessiva pressió els boscos i els hàbitats més sensibles de la serra.


 

Relacionats

Article

Els municipis de costa representen només el 3% del territori, però suporten el 43% de la població catalana i 10 milions de turistes cada any. Això representa un model d’ocupació intensiva i estacional amb greus conseqüències sobre el funcionament ecosistèmic dels hàbitats litorals i sobre la seva biodiversitat. La investigadora de la UdG Àgata Colomer, coordinadora del projecte LIFE Pletera, explica el procés de desmantellament i renaturalització d’una urbanització sense edificar al municipi de Torroella de Montgrí, dins del Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter.

Article

La ciència i la natura juntes, tan fonamentals i ancestrals, poden ser una eina d’innovació educativa. Aquesta és el motor del nou projecte conjunt d’innovació educativa entre el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i el CREAF.

Article

Com sabem que l'estat de la natura a Catalunya no és prou bo? Aquest vídeo posa en valor el paper de la ciència ciutadana en l'obtenció d'informació sobre l'estat de la natura i la necessitat d'elaborar indicadors a partir d'aquesta informació que permetin interpretar-la de manera fonamentada.

Butlletí