Nou mapa dels 400 km per caminar pel Parc Natural de la Serra de Collserola

Font: Cugat.cat

19/01/2022 - 11:01

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Diputació de Barcelona han publicat un nou mapa guia del Parc Natural de la Serra de Collserola. En aquesta publicació es pot trobar una extensa xarxa de pistes, camins i corriols d'uns 400 quilòmetres, que permeten descobrir el patrimoni natural, cultural i històric d'aquest espai natural protegit.

El mapa, que es complementa amb el recull d'equipaments i serveis disponibles per a la visita, promou l'accés al parc des dels nou municipis del seu voltant i hi prioritza l'accés amb transport públic. Igualment, amb una il·lustració infogràfica a la part interior es destaquen els beneficis ambientals del parc i un recull de normatives i bones pràctiques durant la visita.

El nou mapa cartografia la xarxa dinàmica d'ús públic que preveu el nou Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNat), aprovat a principis del 2021.El mapa està disponible en paper als centres del Parc i es pot consultar en línia a través de la pàgina web, on també es pot trobar informació sobre la Serra. Des d’aquesta pàgina podeu consultar la versió interactiva del mapa o descarregar-vos l’imprimible en format pdf. Hi trobareu l’extensa xarxa de pistes i camins que estableix el Pla Especial (PEPNat), recentment aprovat. Una xarxa arranjada, senyalitzada i mantinguda regularment que permet grans excursions i un sens fi de passejades tot protegint d’una excessiva pressió els boscos i els hàbitats més sensibles de la serra.


 

Relacionats

Article

L'entrada dels combustibles fòssils i els canvis socials en els models productius en la segona dècada del segle XX va fer que s’abandonessin moltes explotacions agro-forestals, i que el bosc recuperés l’espai que ocupava abans dels conreus.

Article

S’inicia el procés de participació ciutadana per redactar els seus Estatuts de l’Agència de la Natura de Catalunya

Article

Els municipis de costa representen només el 3% del territori, però suporten el 43% de la població catalana i 10 milions de turistes cada any. Això representa un model d’ocupació intensiva i estacional amb greus conseqüències sobre el funcionament ecosistèmic dels hàbitats litorals i sobre la seva biodiversitat. La investigadora de la UdG Àgata Colomer, coordinadora del projecte LIFE Pletera, explica el procés de desmantellament i renaturalització d’una urbanització sense edificar al municipi de Torroella de Montgrí, dins del Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter.

Butlletí