Nivells de contaminació atmosfèrica a les escoles de Barcelona

09/12/2019 - 13:25

Aquesta eina ha estat desenvolupada per l'entitat Eixample Respira en resposta a la problemàtica de la contaminació atmosfèrica i la seva especial afectació en els infants en edat escolar. Forma part també d'una campanya per visibilitzar aquesta problemàtica i instar les autoritats a prendre mesures urgents per assegurar el dret dels infants a respirar un aire net i mantenir la salut i un desenvolupament cerebral saludable.

Per la localització de cada una de les escoles, es calcula la mitjana del valor horari de diòxid de nitrogen (NO2) de dilluns a divendres durant la franja horària de 9:00 a 16:00 i exclusivament durant els dies lectius del període especificat (any 2018 o últims 27 dies). Les dades horàries d'NO2 es calculen a partir del model estimatiu creat per Lobelia Earth. Aquest model està basat en dades de sensors oficials, informació meteorològica i algorismes d’assimilació d’última generació, desenvolupats i validats pel Royal Meteorological Institute of the Netherlands.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Impulsada per Miquel Ortega i amb el suport de la Fundació ENT, Contaminació Barcelona és una web que conté informació rigorosa sobre la contaminació a Barcelona que complementa la informació usualment facilitada pels mitjans.

Article

Aquesta infografia d'ISGlobal mostra de manera extensa i acurada quins són els impactes de la contaminació de l'aire al cos humà.

Article
L'Ajuntament de Barcelona treu un mapa oficial que permet conèixer els nivells de contaminació atmosfèrica mitjans anuals de NO2 i PM10 per tram de carrer a la ciutat

Primer mapa oficial de l'Ajuntament de Barcelona! Podreu trobar els nivells de contaminació atmosfèrica mitjans anuals de NO2 i PM10 per tram de carrer, corresponents al 2018. Posa la teva adreça a aquesta web i sabràs què et trobes en sortir de casa.

Butlletí