Neix Barcelona+B, un projecte per millorar la sostenibilitat de la ciutat

02/05/2022 - 13:21

La iniciativa busca potenciar l’impacte social i ambiental de les empreses de Barcelona i incorporar els valors i objectius de l’Agenda 2030

Es posa en marxa el Barcelona+B, un projecte centrat en mobilitzar i promoure la col·laboració entre tots els actors de la ciutat per millorar-ne l’impacte social i ambiental. La iniciativa està impulsada per l'Ajuntament de Barcelona, Barcelona Activa, el Grup Ferrer, l’EADA i la Fundació B Lab Spain, amb l’objectiu de potenciar una ciutat més pròspera, sostenible i inclusiva.

El nou projecte suma Barcelona a les Ciutats+B, un moviment global que ja compta amb presència a països com Xile, Brasil, Argentina i Escòcia. La iniciativa impulsa tres línies d’acció per projectar Barcelona com una ciutat de referència en la transformació empresarial i la contribució als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

El primer propòsit se centra en fomentar models empresarials que reforcin el caràcter emprenedor del teixit empresarial de la ciutat i la seva contribució als ODS. També s’articulen col·laboracions entre empreses i institucions que abordin els principals problemes de la ciutat, creant solucions efectives que millorin la ciutat. Per últim, es convida la ciutadania a participar en la recerca de solucions per a contribuir als desafiaments de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Barcelona+B coopera amb els canvis que necessita l’economia i la millora de la societat i el planeta, valors que es comparteixen amb el pla estratègic Barcelona Green Deal, en concret a través de l’eix 2 sobre sostenibilitat. Si vols conèixer millor aquest projecte, inscriu-te a la jornada participativa del pròxim 3 de maig en què podràs participar en tallers centrats en els eixos claus per a transformar la ciutat.

Més informació sobre Barcelona+B, aquí.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La remodelació dels jardins de les Tres Xemeneies, al Poble-sec, suposa un pas endavant en la millora de l’eficiència energètica i la reducció de la contaminació en els treballs urbanístics. L’actuació permetrà eliminar barreres arquitectòniques i dinamitzarà l’espai.

Article

El Govern ha aprovat el Full de ruta de l’economia circular a Catalunya (FRECC) 2030 per accelerar la transició del nostre país envers una economia més circular i justa que maximitzi el valor dels recursos i que actuï com a palanca de la transformació en un marc de col·laboracions entre actors clau. 

Butlletí