Neix Barcelona+B, un projecte per millorar la sostenibilitat de la ciutat

02/05/2022 - 13:21

La iniciativa busca potenciar l’impacte social i ambiental de les empreses de Barcelona i incorporar els valors i objectius de l’Agenda 2030

Es posa en marxa el Barcelona+B, un projecte centrat en mobilitzar i promoure la col·laboració entre tots els actors de la ciutat per millorar-ne l’impacte social i ambiental. La iniciativa està impulsada per l'Ajuntament de Barcelona, Barcelona Activa, el Grup Ferrer, l’EADA i la Fundació B Lab Spain, amb l’objectiu de potenciar una ciutat més pròspera, sostenible i inclusiva.

El nou projecte suma Barcelona a les Ciutats+B, un moviment global que ja compta amb presència a països com Xile, Brasil, Argentina i Escòcia. La iniciativa impulsa tres línies d’acció per projectar Barcelona com una ciutat de referència en la transformació empresarial i la contribució als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

El primer propòsit se centra en fomentar models empresarials que reforcin el caràcter emprenedor del teixit empresarial de la ciutat i la seva contribució als ODS. També s’articulen col·laboracions entre empreses i institucions que abordin els principals problemes de la ciutat, creant solucions efectives que millorin la ciutat. Per últim, es convida la ciutadania a participar en la recerca de solucions per a contribuir als desafiaments de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Barcelona+B coopera amb els canvis que necessita l’economia i la millora de la societat i el planeta, valors que es comparteixen amb el pla estratègic Barcelona Green Deal, en concret a través de l’eix 2 sobre sostenibilitat. Si vols conèixer millor aquest projecte, inscriu-te a la jornada participativa del pròxim 3 de maig en què podràs participar en tallers centrats en els eixos claus per a transformar la ciutat.

Més informació sobre Barcelona+B, aquí.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Les ciutats agrupades a la xarxa C40, entre les quals es troba Barcelona, han presentat a la Cimera Mundial del Clima de Glasgow una campanya que vol aconseguir disminuir l’ús de carboni per prevenir amenaces futures, crear llocs de treball dignes i promoure un creixement inclusiu i sostenible.

Article


Ada Colau, juntament amb els alcaldes de Londres i París, encapçala la taula de ciutats referents en la lluita contra l'emergència climàtica a la 26a Conferència de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic que tindrà lloc a Glasgow de l'1 d'octubre al 2 de novembre. La trobada és una oportunitat per enfortir les xarxes de cooperació entre ciutats i generar una transformació real que canviï el futur del planeta.

Article

El consistori inicia els estudis dels indicadors de l’economia del dònut per fomentar una ciutat sostenible davant l’amenaça de la crisi climàtica, tal i com fan altres ciutats del C40 com Amsterdam, Copenhagen i Londres. L’economia del dònut aposta per la reducció de les desigualtats socials i a la vegada per un canvi profund de les formes de producció i consum que han portat els estats a infringir els límits del planeta posant en risc, fins i tot, l’habitabilitat.

Butlletí