Montornès avança cap a una mobilitat més sostenible i eficient

Font: Ajuntament de Montornès

08/09/2020 - 12:00

En el marc del projecte Smart City, l’Ajuntament preveu implementar diverses accions relacionades amb la mobilitat, com un aparcament intel·ligent, pantalles informatives a parades de bus i estacions de bicicletes elèctriques per desplaçar-se a Montmeló. La Generalitat subvencionarà el 70 % del cost de les actuacions dins del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

L’estratègia de ciutat intel·ligent (Smart City) a Montornès va agafant forma. El projecte ha incorporat dues noves accions que funcionaran a mode de prova pilot.

D’una banda, l’Ajuntament preveu habilitar un aparcament intel·ligent a un punt amb una alta concentració de cotxes. Mitjançant la tecnologia (ja siguin panells informatius o una app mòbil) la ciutadania tindrà informació en temps real sobre la disponibilitat de places lliures. Els serveis tècnics estudien ubicar l’espai a zones perifèriques com el recinte firal o la plaça dels Gegants per minimitzar els desplaçaments pel centre del poble.

D’altra banda, dins d’aquesta estratègia es contempla la instal·lació de pantalles informatives a les parades de bus perquè els usuaris i les usuàries coneguin la freqüència de pas dels autobusos en aquell moment així com altra informació municipal d’interès. L’objectiu és que la ciutadania també pugui consultar les dades del servei en temps real des del seu terminal mòbil.

Una altra actuació inclosa en l’àmbit de mobilitat de l’estratègia Smart City, anunciada el març de l’any passat, és la implantació d’un sistema públic de bicicletes elèctriques que aproparà el veïnat a l’estació de rodalies de Renfe, a Montmeló. A Montornès, les estacions es trobaran a l’aparcament del CEM Les Vernedes i a una altra ubicació encara per definir.

Per poder dur a terme les tres accions, pressupostades en 111.156, 65 €, la Generalitat de Catalunya ha atorgat una subvenció de 77.809,66 € a l’Ajuntament de Montornès dins del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

La previsió és que les iniciatives es materialitzin cap al 2022.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat i la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, el Parc Mòbil de la Diputació de Barcelona explica el seu compromís amb la mobilitat sostenible.

Article

El seu horari d'estiu és de dilluns a diumenge, de 9 a 13 h i de 18 a 21 h, fins al 31 d'octubre. Com a novetat, el servei R-Bici estarà obert tot l'any, i els mesos de tardor i hivern obrirà de 9 a 16 h.

Article

Vilanova i la Geltrú celebrarà la Setmana del Medi Ambient amb una vintena d'activitats que promouen el coneixement de la natura, la fauna i el territori proper, i que fomenten la mobilitat sostenible i l'educació ambiental.

Butlletí