Montornès avança cap a una mobilitat més sostenible i eficient

Font: Ajuntament de Montornès

08/09/2020 - 12:00

En el marc del projecte Smart City, l’Ajuntament preveu implementar diverses accions relacionades amb la mobilitat, com un aparcament intel·ligent, pantalles informatives a parades de bus i estacions de bicicletes elèctriques per desplaçar-se a Montmeló. La Generalitat subvencionarà el 70 % del cost de les actuacions dins del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

L’estratègia de ciutat intel·ligent (Smart City) a Montornès va agafant forma. El projecte ha incorporat dues noves accions que funcionaran a mode de prova pilot.

D’una banda, l’Ajuntament preveu habilitar un aparcament intel·ligent a un punt amb una alta concentració de cotxes. Mitjançant la tecnologia (ja siguin panells informatius o una app mòbil) la ciutadania tindrà informació en temps real sobre la disponibilitat de places lliures. Els serveis tècnics estudien ubicar l’espai a zones perifèriques com el recinte firal o la plaça dels Gegants per minimitzar els desplaçaments pel centre del poble.

D’altra banda, dins d’aquesta estratègia es contempla la instal·lació de pantalles informatives a les parades de bus perquè els usuaris i les usuàries coneguin la freqüència de pas dels autobusos en aquell moment així com altra informació municipal d’interès. L’objectiu és que la ciutadania també pugui consultar les dades del servei en temps real des del seu terminal mòbil.

Una altra actuació inclosa en l’àmbit de mobilitat de l’estratègia Smart City, anunciada el març de l’any passat, és la implantació d’un sistema públic de bicicletes elèctriques que aproparà el veïnat a l’estació de rodalies de Renfe, a Montmeló. A Montornès, les estacions es trobaran a l’aparcament del CEM Les Vernedes i a una altra ubicació encara per definir.

Per poder dur a terme les tres accions, pressupostades en 111.156, 65 €, la Generalitat de Catalunya ha atorgat una subvenció de 77.809,66 € a l’Ajuntament de Montornès dins del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

La previsió és que les iniciatives es materialitzin cap al 2022.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La reforma de la via Laietana de Barcelona s’ha adaptat a partir dels usos que la ciutadania li ha donat al carrer en aquest últim any. Oferirà més espai al vianant, la bicicleta i el transport públic i afavorirà el comerç local.

Article

La nova Llei de canvi climàtic i transició energètica del Govern espanyol obligarà totes les ciutats del país de més de 50.000 habitants a establir zones de baixes emissions urbanes. En total, 148 ciutats espanyoles hauran d’implantar aquesta mesura abans del 2023. Aquesta mesura representarà una millora de la qualitat de vida per als 24 milions de persones que avui respiren aire contaminat, el 52% de la població espanyola.

Article

Actualment, Barcelona compta amb 113 espais de subministrament elèctric amb 896 punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Una nova regulació municipal, pionera a l'Estat, te l'objectiu de multiplicar per sis aquests espais en els pròxims deu anys per promoure una mobilitat més sostenible i menys contaminant. Per fer-ho possible, s'ubicaran diferents instal·lacions per la recàrrega o intercanvi de bateries elèctriques en aparcaments en calçada i soterrats, centres comercials, benzineres, tallers o concessionaris d'automòbils.

Butlletí