Montmeló aprova el pla de resiliència urbana

12/05/2021 - 09:21

Un dels punts que es va aprovar per unanimitat en el Ple del passat 27 d'abril, ha estat el Pla de Resiliència Urbana. Aquest document detalla quines són les inversions i detecta aspectes a millorar per prevenir situacions de risc com inundacions, incendis, danys en la distribució de l'aigua o convivència ciutadana, entre altres.

La resiliència urbana és la capacitat de les àrees urbanes per treballar amb una visió sistèmica per tal d'afrontar, recuperar-se i millorar l'eficiència de la seva resposta davant impactes d'origen natural, humà o tecnològic.

L'Ajuntament va sol·licitar el recurs del Catàleg de Serveis de la Diputació de Barcelona, Pla de resiliència dels serveis urbans i les infraestructures. És doncs una eina de gestió municipal per a la millora dels serveis i infraestructures que beneficiarà tant al propi Ajuntament com a la ciutadania, als béns materials del municipi i a la seva activitat econòmica.

Dins aquest pla de resiliència s'analitza el conjunt de serveis i infraestructures més rellevants així com les seves interdependències per tal de realitzar una diagnosi del municipi des del punt de vista resilient. Aquesta diagnosi permetrà identificar les principals vulnerabilitats davant diferents impactes, no només en el moment inicial del fenomen, sinó també estudiant els impactes col·laterals generats, els anomenats efectes en cascada, una propagació dels impactes a través de les interdependències definides. La diagnosi de resiliència permetrà també disposar de pautes per prioritzar inversions per assolir els objectius de resiliència urbana.

Montmeló es converteix en un dels primers municipis de l'àrea metropolitana en disposar d'aquest pla. Un document pensat per enfortir el municipi en situacions de risc o d'emergència.


 

Categories: 

Relacionats

Article

S'estima que al voltant del 66 per cent de la població mundial viurà a zones urbanes al 2050. Amb l'objectiu d'ajudar les ciutats a fer front als efectes del canvi climàtic, el projecte RESCCUE, finançat per la UE, es va proposar ajudar les zones urbanes de tot el món, proporcionant models i eines innovadores per millorar la capacitat de les ciutats per resistir i recuperar-se ràpidament de nombrosos impactes i tensions relacionades amb el clima i mantenir la continuïtat dels serveis.

Article

El projecte UIA de transició ecològica Vilawatt, capitanejat per l’Ajuntament de Viladecans, ha estat escollit per liderar una de les cinc xarxes de transferència de projectes innovadors que impulsarà l’URBACT i Accions Urbanes Innovadores (Urban Innovative Actions, UIA) durant els propers dos anys.

Article

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.  Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

Butlletí