Montmeló aprova el pla de resiliència urbana

12/05/2021 - 09:21

Un dels punts que es va aprovar per unanimitat en el Ple del passat 27 d'abril, ha estat el Pla de Resiliència Urbana. Aquest document detalla quines són les inversions i detecta aspectes a millorar per prevenir situacions de risc com inundacions, incendis, danys en la distribució de l'aigua o convivència ciutadana, entre altres.

La resiliència urbana és la capacitat de les àrees urbanes per treballar amb una visió sistèmica per tal d'afrontar, recuperar-se i millorar l'eficiència de la seva resposta davant impactes d'origen natural, humà o tecnològic.

L'Ajuntament va sol·licitar el recurs del Catàleg de Serveis de la Diputació de Barcelona, Pla de resiliència dels serveis urbans i les infraestructures. És doncs una eina de gestió municipal per a la millora dels serveis i infraestructures que beneficiarà tant al propi Ajuntament com a la ciutadania, als béns materials del municipi i a la seva activitat econòmica.

Dins aquest pla de resiliència s'analitza el conjunt de serveis i infraestructures més rellevants així com les seves interdependències per tal de realitzar una diagnosi del municipi des del punt de vista resilient. Aquesta diagnosi permetrà identificar les principals vulnerabilitats davant diferents impactes, no només en el moment inicial del fenomen, sinó també estudiant els impactes col·laterals generats, els anomenats efectes en cascada, una propagació dels impactes a través de les interdependències definides. La diagnosi de resiliència permetrà també disposar de pautes per prioritzar inversions per assolir els objectius de resiliència urbana.

Montmeló es converteix en un dels primers municipis de l'àrea metropolitana en disposar d'aquest pla. Un document pensat per enfortir el municipi en situacions de risc o d'emergència.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Article

És la instal·lació fotovoltaica d'autoconsum pública més gran de Catalunya i s'ha inaugurat en el marc de la segona edició de l’e-Mobility Experience.

Article

La Conferència "Tinguem Cura del Planeta" celebra la seva 10a edició reivindicant el paper decisiu del jovent per transformar el món.

Butlletí