Montcada i Reixac edita una nova guia de residus per millorar la recollida selectiva

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac

28/03/2019 - 11:09

Es tracta d’una guia didàctica i intuïtiva, que facilita una tasca a vegades complexa i que afegeix consells diaris sobre com reciclar correctament qualsevol material que puguem tenir a casa.

Amb l’objectiu d’arribar a un 60% de recollida selectiva per l’any 2020 a Montcada i Reixac, l’Ajuntament ha presentat aquest 11 de febrer la nova guia de residus 2019. L’alcaldessa, Laura Campos, juntament amb el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sànchez, i el regidor de Medi Ambient, José Domiguez, s’ha encarregat de presentar en roda de premsa aquesta nova guia i totes les accions que acompanyaran la seva difusió. Campos ha destacat: “amb aquesta guia volem conscienciar a tota la ciutadania que tenim un veritable problema amb la brossa: si no volem que ens soterri hem d’actuar. Hi ha un problema greu, però encara estem a temps d’aportar una solució”. D’altra banda, l’alcaldessa també ha posat en relleu el compromís del municipi amb el medi ambient, destacant que en el Ple de gener es va aprovar de manera inicial el Pla local de prevenció i gestió de residus municipals

El fullet ha estat ideat perquè els més petits puguin adquirir, el més aviat possible, uns bons hàbits en matèria de reciclatge. En aquest sentit, la difusió de la guia es farà durant l’activitat de “Coneguem l’Ajuntament”, on alumnes de totes les escoles del municipi visiten l’Ajuntament i coneixen de primera mà el seu funcionament. Durant la visita, els nens i les nenes participaran en una xerrada sobre la importància de separar correctament els residus a casa i se’ls farà entrega de la guia i d’un pin amb el lema “Jo sóc agent especial de residus”.

La resta de persones que vulguin fer-se amb una de les guies de reciclatge la podran recollir gratuïtament a l’Ajuntament de Montcada i Reixac (Avinguda de la Unitat, 6).


 

Categories: 

Relacionats

Article

La Taula Plàstic Zero ha celebrat la seva primera sessió de treball per donar continuïtat i ampliar el Compromís Barcelona Plàstic Zero, que recull projectes i accions d’organitzacions diverses que treballen en la reducció dels plàstics d’un sol ús a la ciutat.

Article

La gespa del camp de futbol Nou Municipal de Santa Coloma es va omplir el passat diumenge 27 de març de tallers participatius i jocs infantils en el marc de la festa familiar de prevenció i reciclatge de residus, i cura del medi ambient "Santa Coloma vol Residus Zero!".

Article

Dijous 31 de març s'ha presentat a la plaça de la Vila la nova campanya de recollida de voluminosos 'El carrer no és un traster'. L'acte ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Lídia Muñoz, i el primer tinent d'alcaldia, Oriol Bossa, que han explicat com funciona el nou servei de recollida de mobles i trastos vells. Aquest incorpora millores per assegurar la correcta recollida de residus i el seu posterior reciclatge.

Butlletí