Mobiliari Urbà ecològic km0 a Llavorsí

19/04/2021 - 10:42

Llavorsí participa en un projecte d’Economia Circular per fabricar mobiliari urbà amb els residus recollits a la mateixa població.

El projecte consisteix en la instal·lació de diferents peces de mobiliari urbà als carrers de Llavorsí, que han estat fabricats amb els residus plàstics recollits a la pròpia comarca i que han estat processats i fabricats per empreses catalanes.

Tot s’inicia amb l’esforç de les veïnes i veïns de Llavorsí que separen els residus i els dipositen en els contenidors de recollida selectiva, permetent que el residu es converteixi en un recurs, estalviant el consum de matèries primeres i reduint les aportacions a l’abocador i la generació de gasos d’efecte hivernacle, en l’aplicació dels preceptes de l’economia circular.

L’economia circular cerca anar més enllà del model actual de producció, consum i rebuig, per aconseguir un consum sostenible, deslligant l’activitat econòmica del consum de recursos finits i establint un model econòmic i social que permeti satisfer les necessitats de la societat a llarg termini, sense comprometre el futur de les noves generacions.

El projecte ha estat promogut per l’empresa lleidatana de serveis ambientals Alquienvas S.L. i compta amb la participació de l’Ajuntament de Llavorsí i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà. Es troba emmarcat i finançat pel programa de foment de l’economia circula de l’Agència de Residus de Catalunya del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Falset farà entrega al llarg d’aquest any d’un lot a les famílies amb nou nats. Aquesta setmana s’han repartit els primers lots, a infants nascuts els mesos de gener i febrer.

Article

Vilanova i la Geltrú disposa ja de l'estudi de detall per la implantació de la recollida d'escombraries porta a porta. Després d'analitzar els domicilis i les activitats econòmiques de la ciutat, la proposta divideix el municipi en tres zones amb tres tipus de recollida domiciliària diferent.

Article

 

Les enquestes realitzades per l'equip de la campanya municipal de sensibilització ciutadana sobre prevenció de residus revelen que la majoria del veïnat preguntat desconeix la relació directa entre separar correctament els residus i que baixi el cost de la seva gestió.

Butlletí