Mirra i Celle, cadires d'oficina reciclades i reciclables

Sostenible.cat
10/08/2009

Què sóc? Cadires d'oficina elaborades amb materials reciclats i reciclables en un elevat percentatge. En el cas de Mirra, aquesta està elaborada en un 42% amb materials reciclats i és reciclable en un 96%. Celle, té un contingut d'un 33% de materials reciclats i és un 99% reciclable, a més de fàcilment desmuntable. Ambdós dissenys tenen el distintiu de Cradle to cradle i la certificació LEED.

En quines fases sóc més sostenible? Per què?
-Extracció de materials: L'elevat percentatge de materials reciclats en aquests models de cadires fan possible que no calguin materials nous per a la seva fabricació, a més d'introduir en el cicle productiu materials que ja es consideraven de rebuig.

-Utilització: dissenys  de gran qualitat i molt durables.

-Eliminació: el fet que aquestes cadires siguin reciclables, fa possible que tornin a entrar en el cicle productiu com a noves cadires o com un producte diferent. A més són fàcilment desmuntables, per tant el seu reciclatge resulta senzill.

**Si coneixeu algun ECOdisseny interessant, envieu-nos un mail a redaccio@sostenible.es. Aquesta no pretén ser una secció tancada, tot el contrari!

Especial ECOdissenys a 'Sostenible':

1. Öko-ball, la bola per rentar sense sabó 
2. RD4, la cadira feta 100% amb plàstic reciclat
3. Wattson, quanta energia consumim a casa?
4. Taules i cadires que abans eren bicicletes
5. Polartec, teixits fets amb plàstic reciclat
6. iUnika Gyy: un portàtil lliure, solar i biodegradable
7. Bosses i carteres fetes 100% amb càmeres de pneumàtic reutilitzat
8. Hom, el fanal que funciona amb energia solar
9. Boc'n'Roll, l'alternativa al paper de plata
10. Combox, el compostador reciclat i reciclable
11. Testos i jardineres reciclats
12. Waste, un 'pouf' gegant fet amb tapisseria de cotxe

Etiquetes: 

Relacionats

Article

Aquest guardó, adreçat a dissenyadors, fabricants i estudiants de Catalunya, reconeix les estratègies i productes en el mercat o en desenvolupament dissenyats, fabricats o executats a Catalunya que integrin en el seu disseny consideracions per millorar el seu comportament ambiental al llarg del seu cicle de vida, i contribueixin a l’economia circular. El període d’inscripció és del 15 de gener fins el 28 de febrer 2019.

Article

Vídeo-resum del projecte d'investigació "Estratègies d'adaptació al canvi climàtic de la ramaderia extensiva espanyola: una perspectiva social" de la Càtedra d'Agroecologia UVic-UCC. Amb el recolzament de la Fundación Biodiversidad, del Ministeri per a la Transició Ecològica.

Article

El Centre de Formació del Laberint celebra el seu 25è aniversari formant aficionats i tècnics en l'art de la jardineria i el paisatgisme. En aquest vídeo, alguns dels protagonistes del Centre de Formació durant aquests 25 anys repassen la història i l'èxit d'aquesta institució.

Butlletí