Més de la meitat de les parades d’alimentació dels mercats són Comerç Verd

02/03/2022 - 09:37

Un total de 619 establiments ja s’han adherit a la iniciativa Comerç Verd, el 52% de les 1.105 parades dels mercats de Barcelona dedicades a productes d’alimentació. Aquests comerços garanteixen un bon nombre de productes locals, ecològics i directes de pagès o llotja i fomenten l’alimentació sostenible.

La iniciativa Comerç Verd es va impulsar en el marc del programa Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021 i suposa un salt qualitatiu tant en el volum d’aliments locals, ecològics, de petits productors, de pagès o de llotja que es consumeixen a Barcelona com en el fet que la ciutadania pugui accedir molt més fàcilment a aquests productes.

Els 38 mercats alimentaris de la ciutat tenen establiments adherits a la iniciativa, que estan identificats amb cartells i altres elements gràfics per augmentar-ne la visibilitat.

Els mercats amb més percentatge de parades que formen part del programa són els de Sarrià, el Bon Pastor, les Corts, Sant Andreu, Sants i Horta. Per sectors, hi ha 291 establiments de productes carnis, 158 peixateries, 120 fruiteries, 29 parades de llegums, 11 herbolaris o establiments especialitzats en dietètica, 6 de queviures i 4 d’especialitats.

El programa, que ha estat definit i impulsat amb la col·laboració dels gremis alimentaris minoristes, també ofereix suport especialitzat als comerços que s’hi adhereixen, des de serveis d’informació, acompanyament i formació als comerciants per enfortir el negoci fins a ajuda per fidelitzar la clientela d’aquest tipus de productes i per enfortir els canals de comunicació.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Per primer cop s’ha quantificat la petjada de carboni que genera l’alimentació a la ciutat de Barcelona. Un estudi elaborat per Barcelona Regional, amb la col·laboració d’Inèdit, exposa que el consum de begudes i aliments a la ciutat (incloent-hi la producció, l’envasat i la distribució i, per tant, també tenint en compte les emissions generades fora de l’espai geogràfic de la ciutat) suposa l'emissió de 2,5 milions de tones anuals de diòxid de carboni (CO2).

Acte
28/05/2022 - 10:00
Pl. de Margarida Xirgu, Poble-sec, Barcelona

Butlletí