Més d’1,4 milions de viatges a les xarxes de metro i bus de TMB el dia de Sant Jordi

Font: TMB

26/04/2021 - 12:27

El metro i els autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) van aconseguir divendres passat, 23 d’abril, diada de Sant Jordi, un nou màxim en el volum de passatge de les últimes setmanes amb més d’1.451.000 validacions, segons el recompte provisional. Aquesta dada destaca per sobre dels registres dels dies feiners anteriors, que oscil·laven al voltant dels 1,3 milions de validacions entre totes dues xarxes.

La xarxa de metro va registrar 935.000 validacions entre les 5 del matí i la mitjanit del dia de Sant Jordi, 95.000 més que el dia anterior. Aquest important ús de la xarxa de metro va a ser possible gràcies al dispositiu especial posat en marxa per TMB, que va reforçar el personal i els efectius de seguretat en 26 estacions pròximes als escenaris de la festa, i va incrementar el nombre de trens a les línies en què hi havia disponibilitat.

Pel que fa a la xarxa d’autobusos, les 516.000 validacions del dia de Sant Jordi suposen el nivell més alt de passatge en dia feiner d’aquest any 2021, molt a prop dels màxims de l’últim trimestre de l’any passat. El dispositiu especial de la diada va incloure diversos desviaments per adaptar la xarxa a les condicions de circulació de la jornada.

Diada amb precaucions

Si el 2020 Sant Jordi va coincidir amb el confinament domiciliari i no es va poder celebrar, aquest any han tornat les parades de llibres i roses als carrers amb algunes restriccions: en recintes perimetrats, amb control d’aforament, només a càrrec de professionals i amb el confinament comarcal i el confinament nocturn vigents.

Deixant de banda l’efecte puntual de Sant Jordi en la mobilitat, el passatge a les xarxes de metro i autobusos segueix aquest any una evolució lleugerament positiva en funció del nivell de restriccions que regeix en cada moment. Justament avui s’ha fet efectiu el final del confinament comarcal, la reobertura de tot el comerç i el retorn dels estudiants de batxillerat i cicles formatius a les classes presencials, mesures que poden tenir un efecte en la reactivació de la mobilitat en transport públic.

Per la banda de TMB, es mantenen l’oferta màxima al metro i els autobusos i les mesures de reforç de seguretat i higiene, maximització de la ventilació i difusió constant de les normes i  recomanacions per garantir la seguretat de les persones usuàries: obligatorietat de la mascareta, aplicació de gels hidroalcohòlics, evitar aglomeracions, indicacions de no menjar, beure ni parlar, entre d’altres.

 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

La remodelació del carrer de la Ciutat Comtal el 2019 ha fet possible una disminució d'aproximadament un 20% de les emissions generades pel trànsit i una baixada d’un 60% del consum de l’enllumenat.

Notícia

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha formalitzat la compra de 36 autobusos estàndard de 12 metres d'hidrogen, a més de dos vehicles articulats, que serien els primers articulats d'hidrogen a circular a tota Espanya. Es tracta de la compra més important de vehicles d’hidrogen de TMB i està finançada pel Ministerio de Transporte, Movilidad y Agenda Urbana, en el marc dels fons Next Generation
 

Butlletí