Mercadona elimina les bosses de plàstic d’un únic ús

Font: L'economic

16/04/2019 - 22:10

La cadena de supermercats Mercadona ha eliminat des d’aquest 16 d'abril les bosses de plàstic d’un sol ús i passarà a oferir-ne d’altres de paper, de ràfia i d’un 50%-70% de plàstic reciclat procedent de l’embalatge de les botigues. Aquesta iniciativa suposa reutilitzar fins a 3.000 tones anuals de plàstic, segons fonts de la companyia, que passarà a aplicar aquesta nova política en els més de 1.600 establiments de la cadena, segons informa l’agència ACN.

El reciclatge de plàstic procedent dels embalatges es va començar a aplicar el 2018 en un total de 66 botigues i s’ha anat implantant a la resta de la cadena de manera més progressiva. Les bosses de paper i de plàstic reciclat tindran un cost de 10 cèntims i les de ràfia, de 50 cèntims. A més, Mercadona instal·larà progressivament a totes les botigues un nou moble per a les bosses de plàstic que utilitzen els clients a les seccions de frescos, dotat d’un nou sistema dispensador que redueix el malbaratament.


 

Categories: 

Relacionats

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Article

Els veïns i veïnes de Parets del Vallès ja poden demanar el servei de recollida de mobles a domicili a través de l’App Parets.

Article

Torna el R-Ciclajoguina, la campanya de reciclatge de joguines amb components electrònics. Va dirigida a nens i nenes d’educació primària de totes les escoles de la ciutat.​

Butlletí