"Menja. Actua. Impacta"

Una exposició de la Fundesplai
23/11/2021 - 10:26

 L’exposició proposa, d’una manera immersiva i interactiva, un viatge de descoberta dels greus efectes que la nostra manera de menjar té sobre la nostra salut i la del planeta, però també de les extraordinàries oportunitats de millora que tenim si canviem l’actual sistema alimentari.

 

L’exposició MENJA, ACTUA, IMPACTA, una invitació a formar part d’un canvi

L’exposició "Menja. Actua. Impacta" ocupa més de 1.500m2 i està situada al nou espai multifuncional de la seu de Fundesplai (c/Riu Anoia, 42-54 08820 El Prat de Llobregat). Està programada fins al juliol de 2023 i al llarg dels 18 mesos de durada s’espera que la visitin més de 200.000 persones.

L’exposició proposa, d’una manera immersiva i interactiva, un viatge de descoberta dels greus efectes que la nostra manera de menjar té sobre la nostra salut i la del planeta, però també de les extraordinàries oportunitats de millora que tenim si canviem l’actual sistema alimentari. Durant el recorregut de l’exposició es plantegen els grans reptes de l’alimentació sostenible: el malbaratament alimentari, la reducció del consum de proteïna animal, el consum de productes de proximitat i de temporada, els riscos per la salut del consum d’ultraprocessats i la reducció del consum d’envasos, especialment del plàstic.

L’exposició pot combinar-se amb diverses activitats per gaudir d’una jornada de descoberta del Delta del Llobregat. Per exemple: visitant els Espais Naturals, el CRAM (Centre de Recuperació d´Animals Marins), el Parc Agrari, etc.

"Menja. Actua. Impacta" també és un programa educatiu dirigit a escoles i centres de lleure. El programa proposa visites adaptades a l’exposició i tallers amb propostes  d’experimentació, jocs i enigmes centrats en descobrir aspectes de l’alimentació que van des de la salut, la ciència, l’art, etc.

D’altra banda, durant els 18 mesos de l’exposició, es durà a terme un extens programa d’activitats, fòrums i debats entorn a l’alimentació sostenible desenvolupat en col·laboració amb universitats, experts, entitats, empreses i moviments ciutadans.

Finalment, l’exposició també ofereix un programa digital a través de www.menjaactuaimpacta.org, que serà la seva prolongació virtual i una forma de conèixer-la, comunicar-se i interactuar-hi i compta amb el suport institucional de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament d’El Prat de Llobregat, així com la col·laboració i suport de diferents centres de recerca, institucions i empreses.

 

L’exposició és la primera acció de Demà/Fundesplai

"Menja. Actua. Impacta· és la primera acció de “Demà”, una iniciativa impulsada per Fundesplai que pretén crear un espai d’activació personal i col·lectiva, centrat en dos grans eixos: la sostenibilitat i la convivència.

Fundesplai és una entitat sense ànim de lucre amb una trajectòria de més de 50 anys treballant per l’educació dels infants i joves, l’enfortiment del tercer sector i la millora del medi ambient, amb voluntat transformadora i d’inclusió social. El global dels seus programes va arribar el 2019 a 286.810 participants.

Ara, davant de l’actual emergència social i ambiental, Fundesplai vol portar més enllà la seva missió dirigint-se a un públic més ampli. Aquesta és la intenció de “Demà”, un espai creat per impulsar un seguit d’accions dirigides a dinamitzar la presa de consciència sobre els grans reptes de futur als que s’enfronta la humanitat.


 

Relacionats

Article

L'eficiència energètica i l'economia circular són els principals àmbits en què les organitzacions sanitàries i socials estan portant a terme accions davant de l'emergència climàtica, segons un estudi elaborat pel Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) on han participat 41 entitats proveïdores de serveis públics.

Article

ISGlobal ha desenvolupat aquesta calculadora. Introdueix els valors de temperatura ambient i humitat relativa en la calculadora de l'índex de calor i esbrina el risc d'estrès tèrmic durant onades de calor.

Butlletí