Mataró organitza 4 marxes exploratòries durant el mes de gener per millorar l’enllumenat amb perspectiva de gènere

24/01/2022 - 13:58

Aquest mes de gener s'han portat a terme marxes exploratòries per la ciutat amb l’objectiu de visibilitzar i sensibilitzar a la ciutadania i a les persones que intervenen en els barris sobre l’existència d’elements de l’urbanisme que generen percepció d’inseguretat. Les actuacions, que s’emmarquen en el III Pla d’Igualtat de Gènere i en el Pla director de l’Enllumenat, serviran per fer un diagnòstic urbà de la percepció de la seguretat i poder aplicar mesures per afavorir la seguretat de les persones, en especial de les dones.

Les marxes previstes pel que queda de gener són:

-25 de gener, punt de trobada la plaça de Cuba per fer la zona de l’Eixample i Peramàs.

-27 de gener, sortida des de la plaça de Flandes davant del Pavelló municipal Euskadi per caminar per la zona de La Llàntia i Via Europa.

Totes les sortides són a les 19 h, tindran una durada de 2 hores aproximadament, cal inscripció prèvia a info.cird@ajmataro.cat i es recomana portar calçat còmode.

La primera de les rutes es va fer el febrer del 2019 i ara s’han programat aquestes quatre que s’emmarquen en el III Pla d’Igualtat de Gènere i en el Pla director de l’Enllumenat. Les caminades compten amb personal tècnic de les dues regidories i amb la ciutadania que hi vol participar per poder fer una fotografia de la situació general i anotar els aspectes a millorar per poder fer actuacions concretes a l’espai públic per aconseguir una ciutat més segura.


 

Municipis: 
MaresmeMataró

Relacionats

Article

El Pla per a l’eficiència i la transició energètica té tres eixos d’intervenció: el de les infraestructures; el de l’assessorament i l’acompanyament a les empreses en aquest procés de transició; i el de la fiscalitat a través de diferents bonificacions aplicables a impostos i taxes relacionades amb l’activitat econòmica que inclogui mesures de millora energètica. El Consell Econòmic i Social de Mataró ha prioritzat i donat suport a aquest Pla per la pressió que el sector empresarial està patint pels costos de fabricació i per la inestabilitat a l’alça dels preus dels subministraments, especialment de l’energia i el gas.

Article

 

Les plaques fotovoltaiques que s’instal·laran a la coberta de la pista poliesportiva Remigio Herrero serviran energia a famílies necessitades que es constitueixin en comunitat

Article

Les dues escoles públiques s'escalfen amb calderes de biomassa, que permetran reduir un 93% les emissions de CO2

Butlletí