Mataró organitza 4 marxes exploratòries durant el mes de gener per millorar l’enllumenat amb perspectiva de gènere

24/01/2022 - 13:58

Aquest mes de gener s'han portat a terme marxes exploratòries per la ciutat amb l’objectiu de visibilitzar i sensibilitzar a la ciutadania i a les persones que intervenen en els barris sobre l’existència d’elements de l’urbanisme que generen percepció d’inseguretat. Les actuacions, que s’emmarquen en el III Pla d’Igualtat de Gènere i en el Pla director de l’Enllumenat, serviran per fer un diagnòstic urbà de la percepció de la seguretat i poder aplicar mesures per afavorir la seguretat de les persones, en especial de les dones.

Les marxes previstes pel que queda de gener són:

-25 de gener, punt de trobada la plaça de Cuba per fer la zona de l’Eixample i Peramàs.

-27 de gener, sortida des de la plaça de Flandes davant del Pavelló municipal Euskadi per caminar per la zona de La Llàntia i Via Europa.

Totes les sortides són a les 19 h, tindran una durada de 2 hores aproximadament, cal inscripció prèvia a info.cird@ajmataro.cat i es recomana portar calçat còmode.

La primera de les rutes es va fer el febrer del 2019 i ara s’han programat aquestes quatre que s’emmarquen en el III Pla d’Igualtat de Gènere i en el Pla director de l’Enllumenat. Les caminades compten amb personal tècnic de les dues regidories i amb la ciutadania que hi vol participar per poder fer una fotografia de la situació general i anotar els aspectes a millorar per poder fer actuacions concretes a l’espai públic per aconseguir una ciutat més segura.


 

Municipis: 
MaresmeMataró

Relacionats

Article

Les dues escoles públiques s'escalfen amb calderes de biomassa, que permetran reduir un 93% les emissions de CO2

Article

La Marató d'Estalvi Energètic es posa en marxa amb la participació de tots els centres educatius de Malgrat de Mar.

Article

Vuit projectes per instal·lar plaques fotovoltaiques en grans equipaments de la ciutat de Barcelona.

Butlletí