Mataró organitza 4 marxes exploratòries durant el mes de gener per millorar l’enllumenat amb perspectiva de gènere

24/01/2022 - 13:58

Aquest mes de gener s'han portat a terme marxes exploratòries per la ciutat amb l’objectiu de visibilitzar i sensibilitzar a la ciutadania i a les persones que intervenen en els barris sobre l’existència d’elements de l’urbanisme que generen percepció d’inseguretat. Les actuacions, que s’emmarquen en el III Pla d’Igualtat de Gènere i en el Pla director de l’Enllumenat, serviran per fer un diagnòstic urbà de la percepció de la seguretat i poder aplicar mesures per afavorir la seguretat de les persones, en especial de les dones.

Les marxes previstes pel que queda de gener són:

-25 de gener, punt de trobada la plaça de Cuba per fer la zona de l’Eixample i Peramàs.

-27 de gener, sortida des de la plaça de Flandes davant del Pavelló municipal Euskadi per caminar per la zona de La Llàntia i Via Europa.

Totes les sortides són a les 19 h, tindran una durada de 2 hores aproximadament, cal inscripció prèvia a info.cird@ajmataro.cat i es recomana portar calçat còmode.

La primera de les rutes es va fer el febrer del 2019 i ara s’han programat aquestes quatre que s’emmarquen en el III Pla d’Igualtat de Gènere i en el Pla director de l’Enllumenat. Les caminades compten amb personal tècnic de les dues regidories i amb la ciutadania que hi vol participar per poder fer una fotografia de la situació general i anotar els aspectes a millorar per poder fer actuacions concretes a l’espai públic per aconseguir una ciutat més segura.


 

Municipis: 
MaresmeMataró

Relacionats

Article

Les dues escoles públiques s'escalfen amb calderes de biomassa, que permetran reduir un 93% les emissions de CO2

Article

29 habitatges del barri de Montolivet ja funcionen amb l’energia que genera la instal·lació. Situada al teulat de les antigues escoles de Sant Pere Màrtir i a l’Escola Bressol Municipal, té una potència de 30 kW. L’Ajuntament d’Olot participa com un soci més de la comunitat energètica de Montolivet, que entra a formar part d’una prova pilot de digitalització de la Generalitat.

Article

La remodelació dels jardins de les Tres Xemeneies, al Poble-sec, suposa un pas endavant en la millora de l’eficiència energètica i la reducció de la contaminació en els treballs urbanístics. L’actuació permetrà eliminar barreres arquitectòniques i dinamitzarà l’espai.

Butlletí