Masquefa posa en marxa els horts socials amb una ocupació del 70%

Font: Ajuntament de Masquefa

17/04/2019 - 07:51

Aquest mes d’abril, el projecte d’horts socials iniciat a principis del 2019 serà una realitat de ple. Totes aquelles persones que al llarg de les darreres setmanes han sol·licitat a l’Ajuntament de Masquefa poder fer ús de les parcel·les que s’han habilitat als terrenys de l’antiga depuradora, ja podran començar a treballar a la zona.

En aquest sentit, la iniciativa arrencarà amb una ocupació del 70%. I és que de les 10 parcel·les que s’han posat a disposició de tota la població, s’han dut a terme un total de set sol·licituds; motiu pel qual s’ha adjudicat una parcel·la a totes aquelles persones interessades. Els horts es podran fer ús de dilluns a diumenge, de 08 h. a 20 h., durant l’hivern (del 21 de setembre al 20 de març); i de dilluns a diumenge, de 07 h. a 22 h., durant els mesos d’estiu (del 21 de març al 20 de setembre).

Aquests horts tenen com a objectiu fomentar el cultiu dels propis aliments, promoure el respecte pel medi ambient i per la pròpia salut, potenciar el treball en cooperació, l’aprenentatge de valors i el coneixement del món rural més proper, impulsant alhora la participació ciutadana i la cohesió social. Per tot plegat, el consistori també ha aprovat les normes d’ús, convivència i respecte en aquest espai que integraran el futur Reglament d’ús dels horts socials, i que ja es poden consultar a través del següent enllaç.


 

 
Categories: 

Relacionats

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Article

Alimentem Collserola! el projecte de Transició Agroecològica impulsat pel Consorci del Parc Natural de Collserola dinamitzat per la cooperativa Arran de terra, ha iniciat el programa "Agroecologia escolar a Collserola: responem a l'emergència climàtica!" en col·laboració amb la cooperativa l'Ortiga. Aquesta iniciativa pretén apropar als centres educatius la realitat agrària de la Serra de Collserola.​

Butlletí