Manual de participació de col·lectius en situació de vulnerabilitat en instal·lacions renovables: el cas del projecte Energia Solar per tothom a Osona

El cas del projecte Energia Solar per tothom a Osona
21/02/2022 - 10:57

Aquesta guia informa del projecte "Energia Solar per Tothom" el qual es fonamenta sobre la necessitat territorial d’abordar, des de la participació social i la creació de llaços territorials, la situació de pobresa i vulnerabilitat. En concret, la necessitat d’erradicar la pobresa energètica, problemàtica transversal que afecta tant la població més envellida dels nuclis més petits, com les famílies amb menors a càrrec, sovint nouvingudes, dels nuclis mitjans.

L’element innovador del projecte és la participació de persones en situació de vulnerabilitat d’instal·lacions públiques fotovol- taiques que permeten a les famílies rebre una bonificació en la factura d’electricitat. A través d’un sistema de facturació social, es pretén treballar una nova cultura energètica lligada als va- lors del territori i la comunicació de les activitats de caire social adreçades a la millora de la cohesió des de la diversitat.

Podeu accedir a la guia a l'adjunt


 

AdjuntMida
PDF icon energiasolar_guia2021_v1.pdf516.98 KB

Relacionats

Article

L'Agència ha fet 383 assessoraments de temàtiques diverses. Aquest dimarts s’ha reunit el Patronat de la Fundació Lleida 21, que ha aprovat la memòria d’activitats i els comptes del 2022. Les Ecoactivitats i Lleida en Viu han registrat xifres de participants prepandèmia.

Article

L'Àrea Metropolitana de Barcelona conjuntament amb els municipis de El Prat de Llobregat, Viladecans, El Papiol, Sant Cugat del Vallès i Sant Feliu de Llobregat ha obert el servei metropolità pilot d'assessorament en matèria d'autoconsum fotovoltaic. 

Notícia

Sis centres educatius de L’Hospitalet participen en la VIII Marató RE-M de l’Energia. A Granollers el projecte es duu a terme a 5 equipaments municipals.

Butlletí