Manual de participació de col·lectius en situació de vulnerabilitat en instal·lacions renovables: el cas del projecte Energia Solar per tothom a Osona

El cas del projecte Energia Solar per tothom a Osona
21/02/2022 - 10:57

Aquesta guia informa del projecte "Energia Solar per Tothom" el qual es fonamenta sobre la necessitat territorial d’abordar, des de la participació social i la creació de llaços territorials, la situació de pobresa i vulnerabilitat. En concret, la necessitat d’erradicar la pobresa energètica, problemàtica transversal que afecta tant la població més envellida dels nuclis més petits, com les famílies amb menors a càrrec, sovint nouvingudes, dels nuclis mitjans.

L’element innovador del projecte és la participació de persones en situació de vulnerabilitat d’instal·lacions públiques fotovol- taiques que permeten a les famílies rebre una bonificació en la factura d’electricitat. A través d’un sistema de facturació social, es pretén treballar una nova cultura energètica lligada als va- lors del territori i la comunicació de les activitats de caire social adreçades a la millora de la cohesió des de la diversitat.

Podeu accedir a la guia a l'adjunt


 

AdjuntMida
PDF icon energiasolar_guia2021_v1.pdf516.98 KB

Relacionats

Notícia

El Pla Escola Clima Barcelona inclou un conjunt de mesures destinades a climatitzar els centres públics municipals mitjançant la instal·lació de plaques fotovoltaiques, que convertiran els equipaments en generadors d’energia. Amb un pressupost de 100 milions d’euros, el projecte es durà a terme en 170 escoles entre el 2024 i el 2029.

Article

ACTUA X 25 és el nom de la iniciativa que aglutina totes les accions que formen part dels actes de celebració dels 25 anys de la Xarxa d’Escoles Verdes.

Article

Ja us podeu descarregar l'Agenda i el Calendari escolar del medi ambient pel curs 2023-24

Butlletí