Manlleu organitza diferents activitats en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus 2020

Font: Ajuntament de Manlleu

06/11/2020 - 09:00

Un challenge a Instagram, un taller de Didaltruck i dues exposicions son les activitats de sensibilització organitzades en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus a Manlleu.

Com cada any, Manlleu es suma a la celebració de la Setmana Europea de Prevenció de Residus que es celebrarà arreu d’Europa del 21 al 29 de novembre del 2020 (tot i que algunes activitats se celebraran en altres dates per motius d’organització).

A Manlleu, amb el suport de la Diputació de Barcelona, s’organitzen les següents activitats en el marc d’aquesta Setmana Europea:
 

Challenge #ReduimResidusManlleu

Campanya digital per compartir idees de prevenció de residus a través de publicacions d’Instagram. L’activitat es vehicularà a través d’un “challenge”. Es farà un sorteig amb totes les publicacions i la persona guanyadora rebrà un premi. L’objectiu és fomentar la difusió d’accions quotidianes, relacionades amb la reducció, reutilització o reciclatge de residus que realitzem en el nostre dia a dia i que ens agradaria compartir.

Data: 21-29 de novembre

Lloc: xarxes socials de l’Ajuntament de Manlleu - instagram
 

DidalTruck: arranjaments tèxtils

Taller que ofereix un servei d’assessorament tècnic en arranjaments i upcycling tèxtil (reciclar la roba, millorant-te i actualitzant-te el disseny). L’objectiu és apoderar la ciutadania en la reparació i fomentar un canvi d’hàbits de consum per poder allargar la vida útil de la roba. Les persones assistents podran reparar elles mateixes la seva peça de roba amb l’ajuda d’un professional i dels material necessaris.

Data: 29 de novembre (10.30-13.30h)

Lloc: a concretar

Informació i inscripcions: agenda2030Manlleu@manlleu.cat
 

Exposició “Reduïm Residus!”

Reduïm residus! És una exposició que vol donar a conèixer als visitants les característiques i la importància de la gestió dels residus, per tal d’afavorir i incrementar la participació de la ciutadania en la presa de decisions ambientals. L’exposició estarà oberta a tot el públic i rebrà les visites d’alguns centres escolars en horari prèviament concertat. Alhora, es duran a terme unes visites guiades de l’exposició amb una durada de 30 minuts cadascuna.

Data: 10-18 de novembre

Lloc: Museu del Ter
 

Exposició de càpsules de cafè

Una dotzena de quadres fets amb càpsules de cafè i pintura es podran veure per la Setmana Europea de Prevenció de Residus, al Mercat Municipal de Manlleu. La proposta de la torellonenca Anna Puigdomenech, és novedosa i dona un segon ús a un residu, les càpsules monodosi de cafè i infusions, que fets de plàstic i alumini, s’han fet quotidians a les nostres escombraries. Del 21 al 29 de novembre totes aquelles persones que s’acostin al mercat podran gaudir d’una exposició sorprenent: Paisatges, elements quotidians plens de colors i formes totalment identificables ens expliquen de la creativitat d’una artista que al mateix temps aposta per la sostenibilitat de la nostra societat.

Data: 21-29 de novembre


Enguany s’està portant a terme un procés d’integració de les polítiques locals de l’Ajuntament de Manlleu als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides i accions com la participació a la Setmana Europea de Prevenció de Residus encaixen totalment amb alguns ODS de l’Agenda 2030. En aquest cas, l’acció s’emmarca en l’ODS 12:  Garantir modalitats de consum i producció sostenibles.

En la mateixa línia, s’està treballant en el projecte de recollida selectiva porta a porta, model de reciclatge que contribuirà a que es recicli millor i a reduir residus. Ja fa anys que des de l’ajuntament organitzem activitats de conscienciació i sensibilització en la prevenció de residus i ara, amb la futura implantació del porta a porta és fonamental sensibilitzar a la població del municipi en aquest tema per aconseguir una reducció dràstica dels residus i fomentar la reutilització i el reciclatge.

Per a qualsevol dubte o aclariment podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic agenda2030Manlleu@manlleu.cat


 

Categories: 

Relacionats

Article

Nou de cada deu veïns participen en el balanç del primer any des de la implantació de la recollida selectiva porta a porta a Manlleu.

Notícia

Mollet del Vallès ha estat nominat com a finalista al Premi Europeu de la Prevenció de Residus (EWWR) 2024 en la categoria d’Administració Pública per la seva iniciativa “Dia lliure d’envasos d’un sol ús al Mercat Municipal”.

Notícia

Mollet del Vallès és una de les candidatures catalanes que optarà al Premi Europeu de la Prevenció de Residus (EWWR) 2024 en la categoria d’Administració Pública per la seva iniciativa “Dia lliure d’envasos d’un sol ús al Mercat Municipal”.

Butlletí