Llum verda inicial al Pla local de prevenció i gestió de residus de Montcada i Reixac

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac

12/03/2019 - 09:44

El Ple ordinari de gener, celebrat el passat 31 de gener, va aprovar inicialment el Pla local de prevenció i gestió de residus municipals 2018-2023, un document que ha d'esdevenir el full de ruta i que ha de definir les estratègies en aquest àmbit durant els propers anys. "Els objectius del projecte són reduir la generació de residus, millorar-ne la quantitat i qualitat i fer-ne transparent la seva gestió", va explicar el regidor de Medi Ambient, José Domínguez. El document és una adaptació a les especificitats locals del Pla de prevenció de residus de la comarca, del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.

Per tal de materialitzar aquestes reptes, el Pla local incorpora 33 accions vinculades a la reducció del malbaratament d'aliments, la promoció de l'ús d'instal·lacions dedicades a la recuperació dels residus (deixalleries, minideixalleries...), la disminució de l'ús del paper i  l'increment del mercat de segona mà, la promoció dels productes a granel, l'ús de cubells airejats i bosses compostables per a la recollida de la matèria orgànica, la promoció de sistemes que redueixin els embolcalls, entre d'altres. Algunes de les propostes, 8 en total, són aportacions de la ciutadania, en el marc d'un procés participatiu celebrat al maig, per tal d'implicar el veïnat en el projecte. El document contempla el calendari mitjançant el qual es preveu que es faci realitat cadascuna de les accions. El projecte passarà ara per un termini de presentació d'al·legacions previ a la seva aprovació definitiva.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Es tracta d’una guia didàctica i intuïtiva, que facilita una tasca a vegades complexa i que afegeix consells diaris sobre com reciclar correctament qualsevol material que puguem tenir a casa.

Article

Una representació municipal ha assistit aquest 7 de març a la inauguració de la nova nau de reciclatge que la Fundació Trinijove ha posat en marxa al polígon industrial Coll de Montcada, al barri de Terra Nostra. Aquesta nau s’inclou dins el projecte Renueva, un programa de formació i inserció laboral en empreses del sector del reciclatge i de la gestió dels residus que ha estat possible gràcies a un conveni entre Trinijove, Aigües Danone i Ecoembres. Aquesta planta incorporarà una desena de persones del municipi que estan a l’atur i en situació de risc d’exclusió social.

Article

Aquesta acció s'emmarca dins de les iniciatives que la Regidoria de Medi Ambient està impulsant per conscienciar a la població perquè adopti unes costums més sostenibles.

Butlletí