Llum verda inicial al Pla local de prevenció i gestió de residus de Montcada i Reixac

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac

12/03/2019 - 09:44

El Ple ordinari de gener, celebrat el passat 31 de gener, va aprovar inicialment el Pla local de prevenció i gestió de residus municipals 2018-2023, un document que ha d'esdevenir el full de ruta i que ha de definir les estratègies en aquest àmbit durant els propers anys. "Els objectius del projecte són reduir la generació de residus, millorar-ne la quantitat i qualitat i fer-ne transparent la seva gestió", va explicar el regidor de Medi Ambient, José Domínguez. El document és una adaptació a les especificitats locals del Pla de prevenció de residus de la comarca, del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.

Per tal de materialitzar aquestes reptes, el Pla local incorpora 33 accions vinculades a la reducció del malbaratament d'aliments, la promoció de l'ús d'instal·lacions dedicades a la recuperació dels residus (deixalleries, minideixalleries...), la disminució de l'ús del paper i  l'increment del mercat de segona mà, la promoció dels productes a granel, l'ús de cubells airejats i bosses compostables per a la recollida de la matèria orgànica, la promoció de sistemes que redueixin els embolcalls, entre d'altres. Algunes de les propostes, 8 en total, són aportacions de la ciutadania, en el marc d'un procés participatiu celebrat al maig, per tal d'implicar el veïnat en el projecte. El document contempla el calendari mitjançant el qual es preveu que es faci realitat cadascuna de les accions. El projecte passarà ara per un termini de presentació d'al·legacions previ a la seva aprovació definitiva.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Aquesta acció s'emmarca dins de les iniciatives que la Regidoria de Medi Ambient està impulsant per conscienciar a la població perquè adopti unes costums més sostenibles.

Article

'La Montcada i Reixac que volem és a les teves mans' és l'eslògan escollit per a la campanya municipal contra l'incivisme i que s'ha posat en marxa per conscienciar a les persones que deixen les bosses d'escombraries i els voluminosos a les papereres, al mig de la via pública i a solars públics i particulars. Després que la Policia de Proximitat i la col·laboració ciutadana hagi detectat nombrosos punts conflictius on es produeix aquesta actitud incívica de forma continuada, el consistori fa aquesta campanya que anirà acompanyada de sancions econòmiques. 

Article

Per vetllar per la bona convivència i per aconseguir una visió empàtica de tots els veïns i veïnes, s’ha creat un còmic que té com a protagonista Flora Tulipa una escombriaire amb poders especials.

Butlletí