Lliurament de l’estudi del potencial fotovoltaic per autoconsum en els edificis municipals de Sant Boi de Llobregat

20/08/2018 - 13:39

Des de l’Oficina de Canvi Climàtic i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona s’ha lliurat l’estudi del potencial fotovoltaic de les cobertes municipals de Sant Boi de Llobregat. L’estudi dóna una potència a instal·lar propera a 1 MW i amb estalvis anuals de més de 500 tones de CO2 anuals  

A partir de l’estudi de 54 edificis municipals, 14 dels quals telemesurats hora a hora, s’ha avaluat la viabilitat tècnica i econòmica d’omplir les teulades dels edificis municipals de Sant Boi amb plaques fotovoltaiques.

Aquestes instal·lacions farien una aportació del gairebé 30 % de cobertura energètica, és a dir, que es generaria gairebé el 30 % de l’energia consumida pels 54 edificis de Sant Boi analitzats.

Les amortitzacions d’aquests edificis són molt bones amb períodes simples de retorn de menys de 10 anys. Els retorns econòmics també són molt interessants.

L’estudi s’ha realitzat amb l’ajuda inestimable d’un estudiant de pràctiques del Grau d’Energia de la UPC i Màster d’Energies Renovables de la UB.

Les dades estan disponibles al SITMUN


 

Categories: 

Relacionats

Article

Amb l’objectiu de potenciar un consum energètic més sostenible, s’ha decidit instal·lar una caldera de 300 kW, que cremarà estella provinent d’explotacions forestals de proximitat, i que substituirà el consum de combustibles fòssils. El pressupost de l’obra ha estat de 305.805,28 euros, IVA inclòs, un import que ha finançat en un 50% la Diputació de Barcelona. Tenint en compte que l’estalvi previst és de 17.330 euros anuals, la inversió realitzada s’amortitzarà en poc menys de 15 anys.

Article

La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’Àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, presenta un model d'ordenança municipal per a la promoció de les instal·lacions d'autoconsum amb energia fotovoltaica per a les vivendes. Es destina 1 milió i mig d'euros per a impulsar l'autoconsum energètic als equipaments municipals

Article

El paviment solar de l’empresa Sorigué ha estat el guanyador del repte ‘Paviments generadors’ llançat per i.lab, l’aposta de l’Ajuntament de Barcelona per accelerar la innovació urbana sostenible i social.

Butlletí