L'Institut Cartogràfic crea un visor per observar els danys del temporal de l'abril

Font: ICGC

10/05/2019 - 11:00

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha habilitat un visor fotogràfic que permet comprovar els danys ocasionats per l’episodi de fort onatge registrat entre els dies 19 i 23 d’abril. El visor compara una imatge de cada tram del litoral, entre l’Ampolla i Blanes, abans del temporal amb imatges aèries captades el 26 d’abril des d’un avió equipat amb càmera fotogramètrica.

Les imatges corresponents al tram entre Blanes i Roses estaran disponibles al visor a finals de maig. Les fotografies captades s’han processat per mostrar-les en el visor de forma contínua, georeferenciada, navegable i comparable amb les orfototos convencionals que publica l’ICGC.

L’eina permet complementar l’avaluació dels danys materials registrats a la franja litoral i el retrocés de la sorra de les platges, consultant per municipi. La persona interessada pot realitzar diverses comparatives d’un mateix tram costaner: la situació el 2016, l’actual o bé les conseqüències dels temporals de gener del 2017 i del març del 2018, a més del d’aquest mes d’abril. La publicació d’aquest visor forma part de les funcions de l’ICGC, com a servei públic, de difondre informació cartogràfica dels fenòmens naturals que afecten el territori, perquè serveixi de base per a estudis posteriors.


 

Relacionats

Acte
09/04/2024 - 00:00
Presencial i via zoom
Article
Dia Mundial de l'Aigua 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Article

L’equip de gènere de la Secretaria d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya ha organitzat la jornada Dones que ens inspiren, Acció Climàtica en Femení, on s’ha destacat la incidència que pot tenir la presència i acció de les dones en àmbits tradicionalment masculinitzats, com és el sector ambiental.

Butlletí