L'ICAEN destina 30,7 milions d'euros a subvencionar actuacions d'estalvi i eficiència energètica

Els ajuts, que compten amb el finançament del fons FEDER, de l'IDAE, i l'ICAEN es podran sol·licitar durant els propers 45 dies.
Redacció
05/10/2010 - 00:00

L'Institut Català d'Energia (ICAEN) ha obert avui, 5 d'octubre, les línies de subvencions a mesures d'estalvi i eficiència energètica, que posaran a disposició de ciutadans, empreses i administracions locals fins a 30,7 milions d'euros. Aquesta mesura té per objectiu impulsar, tant en l'àmbit públic com en el privat, inversions en béns, serveis i formació per avançar en la racionalització de l'ús de l'energia, la reducció de les emissions causants del canvi climàtic, i la limitació de la dependència energètica de l'exterior.

La línia d'ajuts és transversal i possibilitat actuacions molt diverses a diferents sectors d'activitat. Així, enguany es destinaran 10,4 milions d'euros a mesures en el sector industrial, com ara la realització d'auditories energètiques; 4,5 milions d'euros per a iniciatives en l'àmbit del transport, com l'adquisició de vehicles elèctrics o la instal·lació de sistemes de bicicleta pública; 5,8 milions d'euros per a l'àmbit dels serveis públics, com l'enllumenat exterior; 6,7 milions es destinaran a mesures en l'àmbit de l'edificació, com ara la millora de l'eficiència en les instal·lacions tèrmiques dels edificis o la construcció de nous edificis; 1,7 milions seran per a projectes de cogeneració; 0,9 milions tindran com a destí els serveis energètics, com ara les xarxes urbanes de fred i calor, i 0,7 milions d'euros es destinaran a l'agricultura.

La informació està disponible a la web de l'ICAEN i al 012.

Array
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Durant l’any 2023, els pescadors catalans de les confraries de Tarragona, Barcelona i Girona van retirar del mar un volum de més de 120 mil litres de deixalles, l’equivalent a 18 camions cisterna d’aigua. Aquesta xifra representa la retirada de 50.000 litres més d’escombraries, set camions cisterna més, respecte de l’any 2022. L’increment de residus recollit respon a un increment de participació.

Entrevista

Butlletí