L’Hospitalet fomenta l’ús d’un servei de lloguer de vehicles verds compartits

Font: Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat

12/07/2019 - 11:40

Aquest 8 de juliol ha començat a funcionar a L’Hospitalet un servei de carsharing amb una flota de dotze vehicles híbrids aparcats en dotze punts estratègics de la ciutat. Amb l’objectiu de lluitar contra els efectes del canvi climàtic i la contaminació ambiental, el Pla de mobilitat urbana sostenible de L’Hospitalet inclou entre les mesures que s’han d’aplicar a la ciutat el foment de l’ús compartit de vehicles (carsharing).

En aquesta línia, l’Ajuntament ha aprovat l’atorgament a l’empresa Ubeeqo la llicència d’ocupació temporal a la via pública d’instal·lació de dotze reserves d’estacionament, ampliables fins a vint, per prestar un servei de lloguer de vehicles verds compartits. Entre les condicions de la llicència, s’indica que el 100 per cent de la flota de vehicles del servei, que són propietat de l’empresa, ha d’estar composta per turismes híbrids, de molt baixes emissions.

El carsharing consisteix en la possibilitat de llogar un vehicle per hores, de forma que permet la realització de viatges de distància mitjana o llarga sense obligar a la propietat del vehicle. Representa avantatges perquè permet l’ús de vehicles a diverses persones de manera flexible, disminueix la necessitat de places d’aparcament i sobretot, és un sistema molt adequat per a empreses o treballadors  que requereixen desplaçar-se dins la seva  jornada laboral.

Per garantir-ne un bon ús com a mitjà de transport alternatiu i complementari, les reserves de places s’han d’ubicar prop de nodes de connexió ferroviària i d’estacions de metro; al Districte Econòmic, polígons industrials i altres pols d’activitat econòmica i cultural; als centres de serveis, sobretot sanitaris i educatius, i a les zones comercials; i també s’ha de garantir la permeabilitat d’usuaris d’altres municipis, cobrint les àrees limítrofes.



Aquest servei de lloguer de vehicles per hores ja funciona a altres ciutats catalanes.

Les reserves autoritzades d’estacionament del servei estan a:

• Ctra. de Collblanc, 17 (metro Collblanc)
• C. de Santiago Ramón y Cajal, 2 (metro Santa Eulàlia)
• C. de Natzaret, 2 (FGC Ildefons Cerdà/C-31)
• Pl. d’Europa/av. d’Amadeu Torner (FGC Europa-Fira)
• Rbla. de la Marina (metro Bellvitge)
• Rbla. de la Marina, 415 (metro i FGC Av. Carrilet)
• Av. Carrilet, 87 (entre c. del Comerç i c. del General Prim)
• C. de Lleida, 30 (CAP Just Oliveras)
• C. de París, 24 (Collblanc)
• Av. del Doctor Ramon Solanich i Riera, 27 (metro Pubilla Cases)
• Av. de Catalunya, 2 (metro Torrassa)
• Pl. Europa, 3 (metro L9 sud)

Les reserves d’estacionament del servei de vehicles verds compartits estan senyalitzades reglamentàriament amb marques viàries i amb senyals verticals específics de tipus informatiu.

L’empresa Ubeeqo facilitarà mensualment a l’Ajuntament una memòria amb les dades i indicadors que permetin avaluar la demanda del servei i la seva evolució temporal en cadascuna de les reserves autoritzades.
 


 

Relacionats

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Article

En aquesta planta solar s’instal·laran, en concret, 3.976 plaques, amb una potència superior a 2 Mw, en una actuació que abastarà fins a 9.820 m². Aquesta actuació permet reduir unes 1.300 tones anuals de CO₂ equivalent en el sistema de producció energètica, equiparable a eliminar 266.000 vehicles anuals dels accessos de Barcelona.

Article

TMB i Indcar han signat un acord per a realitzar proves reals amb el minibús en les línies de Barcelona durant 3 mesos. La signatura ha tingut lloc en el marc del congrés mundial de transport públic de la UITP de Barcelona, on ha estat presentat el nou minibús sostenible d'INDCAR.

Butlletí