L’Hospitalet fomenta l’ús d’un servei de lloguer de vehicles verds compartits

Font: Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat

12/07/2019 - 11:40

Aquest 8 de juliol ha començat a funcionar a L’Hospitalet un servei de carsharing amb una flota de dotze vehicles híbrids aparcats en dotze punts estratègics de la ciutat. Amb l’objectiu de lluitar contra els efectes del canvi climàtic i la contaminació ambiental, el Pla de mobilitat urbana sostenible de L’Hospitalet inclou entre les mesures que s’han d’aplicar a la ciutat el foment de l’ús compartit de vehicles (carsharing).

En aquesta línia, l’Ajuntament ha aprovat l’atorgament a l’empresa Ubeeqo la llicència d’ocupació temporal a la via pública d’instal·lació de dotze reserves d’estacionament, ampliables fins a vint, per prestar un servei de lloguer de vehicles verds compartits. Entre les condicions de la llicència, s’indica que el 100 per cent de la flota de vehicles del servei, que són propietat de l’empresa, ha d’estar composta per turismes híbrids, de molt baixes emissions.

El carsharing consisteix en la possibilitat de llogar un vehicle per hores, de forma que permet la realització de viatges de distància mitjana o llarga sense obligar a la propietat del vehicle. Representa avantatges perquè permet l’ús de vehicles a diverses persones de manera flexible, disminueix la necessitat de places d’aparcament i sobretot, és un sistema molt adequat per a empreses o treballadors  que requereixen desplaçar-se dins la seva  jornada laboral.

Per garantir-ne un bon ús com a mitjà de transport alternatiu i complementari, les reserves de places s’han d’ubicar prop de nodes de connexió ferroviària i d’estacions de metro; al Districte Econòmic, polígons industrials i altres pols d’activitat econòmica i cultural; als centres de serveis, sobretot sanitaris i educatius, i a les zones comercials; i també s’ha de garantir la permeabilitat d’usuaris d’altres municipis, cobrint les àrees limítrofes.Aquest servei de lloguer de vehicles per hores ja funciona a altres ciutats catalanes.

Les reserves autoritzades d’estacionament del servei estan a:

• Ctra. de Collblanc, 17 (metro Collblanc)
• C. de Santiago Ramón y Cajal, 2 (metro Santa Eulàlia)
• C. de Natzaret, 2 (FGC Ildefons Cerdà/C-31)
• Pl. d’Europa/av. d’Amadeu Torner (FGC Europa-Fira)
• Rbla. de la Marina (metro Bellvitge)
• Rbla. de la Marina, 415 (metro i FGC Av. Carrilet)
• Av. Carrilet, 87 (entre c. del Comerç i c. del General Prim)
• C. de Lleida, 30 (CAP Just Oliveras)
• C. de París, 24 (Collblanc)
• Av. del Doctor Ramon Solanich i Riera, 27 (metro Pubilla Cases)
• Av. de Catalunya, 2 (metro Torrassa)
• Pl. Europa, 3 (metro L9 sud)

Les reserves d’estacionament del servei de vehicles verds compartits estan senyalitzades reglamentàriament amb marques viàries i amb senyals verticals específics de tipus informatiu.

L’empresa Ubeeqo facilitarà mensualment a l’Ajuntament una memòria amb les dades i indicadors que permetin avaluar la demanda del servei i la seva evolució temporal en cadascuna de les reserves autoritzades.
 


 

Relacionats

Notícia

L’Hospitalet ha posat en marxa un servei de motos elèctriques compartides per als desplaçaments per la ciutat, a través del servei que ofereix la companyia ACCIONA. El servei permetrà a l’usuari circular i interrompre el trajecte, durant un màxim de 6 hores, a qualsevol punt de la ciutat. L’energia amb la que es recarreguen les bateries de las motos i els vehicles elèctrics de substitució de bateries, tenen els certificats d’energia d’origen renovable.

Article

El projecte europeu Electrific, que vol facilitar l’extensió dels vehicles elèctrics millorant i simplificant qüestions com la càrrega, presenta la seva aplicació mòbil. TMB ha estat escenari d’una prova pilot del sistema.

Notícia

Aquesta setmana s’han habilitat tres-centes bicicletes elèctriques del nou Bicing i el servei s’anirà ampliant fins a arribar a les mil unitats, el triple que en el sistema antic. Barcelona Energia, la comercialitzadora d’energia cent per cent renovable, subministrarà l’electricitat al servei. El desplegament del Bicing continuarà amb l’activació de la reserva anticipada de cinc minuts a finals d’abril i l’ampliació de cobertura territorial al llarg del 2019.

Butlletí