L’hort de la coberta del Mercat Vall d’Hebron – Teixonera ja està en marxa

17/11/2021 - 08:53

Recentment s'ha posat en marxa l’hort del Mercat de la Vall d'Hebron - Teixonera, un projecte municipal gestionat per la cooperativa Tarpuna.

Aquest projecte d’hort urbà comunitari desenvolupat a la coberta del mercat neix amb l’objectiu de ser un espai participatiu, social i inclusiu, d’agricultura ecològica, obert a tota la ciutadania. S’hi podrà participar de diverses formes: assistint a cursos i tallers, presentant propostes de projectes propis dels veïns i entitats o participant en el cultiu de forma col·laborativa i oberta.

L’hort disposa de 1.750 m² d’espai de cultiu. Es rega amb sistemes de reg per degoteig i es fertilitza amb adobs orgànics, la major part produïts a la mateixa coberta mitjançant el compostatge. Amb un substrat de 38cm format per una barreja de terra volcànica, sauló i matèria orgànica, rau sobre una capa de drenatge i una capa impermeabilitzant.

La missió de l’hort urbà del Mercat de la Vall d’Hebron és fomentar la consciència ecològica i mediambiental i la sostenibilitat, promovent accions terapèutiques, educatives, d’inserció sociolaboral i de millora de les condicions de vida i de la salut de les persones que hi participin, amb especial atenció als col·lectius vulnerables.

Els valors del projecte són, per tant:

  • La justícia ecològica amb l’impuls de l’agroecologia, la mitigació del canvi climàtic i el foment de la salut.
  • La inclusió i justícia social, mitjançant la promoció d’espais igualitaris, plurals i democràtics.
  • La democràcia participativa per promoure la participació i la coresponsabilitat.

 

 

L’Hort del Mercat es gestiona de forma oberta i participativa. Qualsevol persona o col·lectiu del barri i, també, de la resta de la ciutat, pot participar a les activitats que s’hi desenvolupen: tallers, grups de cultiu, projectes, visites guiades… Podeu entrar al web de l’Hort del Mercat o consultar el programa d’activitats d’aquesta tardor.


 

Relacionats

Article

La trobada "Eines de la política alimentària per al reequilibri territorial", entre municipis de tot Catalunya, ha servit per reforçar el vincle entre els territoris rurals-productors i els urbans-consumidors. La jornada, organitzada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB), ha estat la prèvia a l'inici del VII Fòrum Global de Polítiques Alimentàries Urbanes del Pacte de Milà.

Article

Treballeu al voltant de l’alimentació sostenible, l’agroecologia, l’agricultura urbana o la sobirania alimentària a la ciutat de Barcelona o la seva regió metropolitana? L'Ajuntament de Barcelona us convida a sumar-vos a aquest espai!

Article

Barcelona va acollir el 7è Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà entre el 19 i el 21 d’octubre.

Butlletí