L’hort de la coberta del Mercat Vall d’Hebron – Teixonera ja està en marxa

17/11/2021 - 08:53

Recentment s'ha posat en marxa l’hort del Mercat de la Vall d'Hebron - Teixonera, un projecte municipal gestionat per la cooperativa Tarpuna.

Aquest projecte d’hort urbà comunitari desenvolupat a la coberta del mercat neix amb l’objectiu de ser un espai participatiu, social i inclusiu, d’agricultura ecològica, obert a tota la ciutadania. S’hi podrà participar de diverses formes: assistint a cursos i tallers, presentant propostes de projectes propis dels veïns i entitats o participant en el cultiu de forma col·laborativa i oberta.

L’hort disposa de 1.750 m² d’espai de cultiu. Es rega amb sistemes de reg per degoteig i es fertilitza amb adobs orgànics, la major part produïts a la mateixa coberta mitjançant el compostatge. Amb un substrat de 38cm format per una barreja de terra volcànica, sauló i matèria orgànica, rau sobre una capa de drenatge i una capa impermeabilitzant.

La missió de l’hort urbà del Mercat de la Vall d’Hebron és fomentar la consciència ecològica i mediambiental i la sostenibilitat, promovent accions terapèutiques, educatives, d’inserció sociolaboral i de millora de les condicions de vida i de la salut de les persones que hi participin, amb especial atenció als col·lectius vulnerables.

Els valors del projecte són, per tant:

  • La justícia ecològica amb l’impuls de l’agroecologia, la mitigació del canvi climàtic i el foment de la salut.
  • La inclusió i justícia social, mitjançant la promoció d’espais igualitaris, plurals i democràtics.
  • La democràcia participativa per promoure la participació i la coresponsabilitat.

 

 

L’Hort del Mercat es gestiona de forma oberta i participativa. Qualsevol persona o col·lectiu del barri i, també, de la resta de la ciutat, pot participar a les activitats que s’hi desenvolupen: tallers, grups de cultiu, projectes, visites guiades… Podeu entrar al web de l’Hort del Mercat o consultar el programa d’activitats d’aquesta tardor.


 

Relacionats

Article

La Setmana de l’Alimentació Conscient, del 15 al 27 d’octubre, ofereix activitats obertes a la ciutadania i tallers especialment adreçats a professionals.

Article

Recooperem, una iniciativa de prevenció del malbaratament alimentari i de reducció de residus, amb l'objectiu de donar una oportunitat als aliments, especialment a tots aquells aliments cuinats que són saludables i que són de qualitat. És una iniciativa d'acció social i de cohesió social ja que busca redistribuir i reintroduir nous aliments per a que es consumeixin entre la ciutadania, especialment entre aquelles persones que es troben en situacions de vulnerabilitat social i econòmica.

Entrevista

La Fundació Triptolemos ha publicat l’Informe sobre el impacto del Pacto Verde Europeo desde un enfoque de sistema alimentario global sostenible. Aquest document, en la redacció del qual han participat 30 experts de 26 universitats i del CSIC, analitza l'impacte del Pacte Verd Europeu en la producció alimentària i en la ciutadania. Sostenible ha conversat amb Yvonne Colomer, directora executiva de la Fundació Triptolemos i gran coneixedora del sector alimentari en relació amb la sostenibilitat, i amb Robert Savé, que és investigador emèrit de l’IRTA, professor d’ecologia a la UAB, i un dels experts participants en la redacció del document.

Butlletí