L’hort de la coberta del Mercat Vall d’Hebron – Teixonera ja està en marxa

17/11/2021 - 08:53

Recentment s'ha posat en marxa l’hort del Mercat de la Vall d'Hebron - Teixonera, un projecte municipal gestionat per la cooperativa Tarpuna.

Aquest projecte d’hort urbà comunitari desenvolupat a la coberta del mercat neix amb l’objectiu de ser un espai participatiu, social i inclusiu, d’agricultura ecològica, obert a tota la ciutadania. S’hi podrà participar de diverses formes: assistint a cursos i tallers, presentant propostes de projectes propis dels veïns i entitats o participant en el cultiu de forma col·laborativa i oberta.

L’hort disposa de 1.750 m² d’espai de cultiu. Es rega amb sistemes de reg per degoteig i es fertilitza amb adobs orgànics, la major part produïts a la mateixa coberta mitjançant el compostatge. Amb un substrat de 38cm format per una barreja de terra volcànica, sauló i matèria orgànica, rau sobre una capa de drenatge i una capa impermeabilitzant.

La missió de l’hort urbà del Mercat de la Vall d’Hebron és fomentar la consciència ecològica i mediambiental i la sostenibilitat, promovent accions terapèutiques, educatives, d’inserció sociolaboral i de millora de les condicions de vida i de la salut de les persones que hi participin, amb especial atenció als col·lectius vulnerables.

Els valors del projecte són, per tant:

  • La justícia ecològica amb l’impuls de l’agroecologia, la mitigació del canvi climàtic i el foment de la salut.
  • La inclusió i justícia social, mitjançant la promoció d’espais igualitaris, plurals i democràtics.
  • La democràcia participativa per promoure la participació i la coresponsabilitat.

 

 

L’Hort del Mercat es gestiona de forma oberta i participativa. Qualsevol persona o col·lectiu del barri i, també, de la resta de la ciutat, pot participar a les activitats que s’hi desenvolupen: tallers, grups de cultiu, projectes, visites guiades… Podeu entrar al web de l’Hort del Mercat o consultar el programa d’activitats d’aquesta tardor.


 

Relacionats

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Article

El Jardí Agroecològic de Barberà del Vallès va acollir la seva primera visita escolar el passat 16 de maig. Va ser l'alumnat de 3r de primària de l’Escola Del Bosc qui va inaugurar aquest espai que neix amb la voluntat de desenvolupar experiències i activitats educatives relacionades amb l’agroecologia i el medi ambient per a la ciutadania, escoles, famílies i empreses.

Article

El projecte SOULFOOD recull l’experiència de productors agrícoles locals per tal de desenvolupar solucions digitals per lluitar contra el malbaratament alimentari.​

Butlletí