L’Hidrogen no pot ser l’única solució

07/02/2022 - 15:38

Davant la situació d’emergència climàtica, governs i grans empreses estan veient en l’hidrogen la solució de la crisi energètica. Des de l’ODG i conjuntament amb l’alumnat del Màster en Ciència i Tecnologia de la Sostenitat (ISST-UPC) en destaquen les problemàtiques i proposen com hauria de ser la seva implementació des d’una perspectiva ecosocial justa.

La situació actual d’emergència climàtica ens empeny a un canvi de paradigma energètic. Estem topant amb els límits biofísics del planeta, el petroli, el gas fòssil, i algunes matèries primeres comencen a escassejar. Davant d’això, des de les grans empreses i els lobbies energètics proposen posar tota la seva confiança en un nou vector energètic: l’HIDROGEN. Aquest ens ha de salvar del col·lapse energètic.

Però, quina és la recepta en la seva implementació? Quina és la lletra petita sota les condicions del qual s’invertiran milers de milions d’euros dels fons europeus Next Generation EU? Com hauria de ser la seva implementació seguint les consignes d’una transició ecosocial justa?

Descarrega l'arxiu


Etiquetes: 

Relacionats

Article

La Prospectiva Energètica de Catalunya 2050 és l'informe que analitza les possibles evolucions del sistema energètic català i defineix les estratègies necessàries per materialitzar la transició energètica. És un exercici prospectiu i una eina indispensable per a definir alguns aspectes clau del nou sistema energètic català a llarg termini. L’estudi es proposa assolir l’escenari objectiu garantint la sobirania energètica, un sistema energètic renovable, la mínima ocupació del territori i uns preus energètics competitius. PROENCAT 2050 permet valorar adequadament les possibles evolucions futures del sistema energètic català, atenent als seus avantatges i inconvenients, tant des del punt de vista tècnic, com econòmic i ambiental.

Article

Descripció del model de comunitats locals d’energia impulsat per la Diputació de Girona a través de instal·lacions solars fotovoltaiques instal·lades en edificis municipals i del foment de l’autoconsum compartit amb la ciutadania.

Notícia

L'Agència Internacional de l'Energia admet per primera vegada en el seu informe anual que la demanda mundial de combustibles fòssils començarà a baixar a partir del 2025.

Butlletí