L'exposició 'Metròpolis Verda' posa en valor la biodiversitat del territori colomenc

Font: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

28/10/2019 - 15:37

L'exposició itinerant «Metròpolis Verda» obre aquest dimarts, dia 29 d'octubre, les seves portes a la Biblioteca del Fondo, per donar a conèixer la rellevància dels espais verds metropolitans.

La mostra, organitzada per l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, es podrà veure a Santa Coloma fins el 19 de desembre i inclou una part dedicada a Santa Coloma, que posa en valor la biodiversitat del territori. La Serralada de Marina, el Parc Fluvial del Besòs i els parcs de Can Zam, de la Bastida i del Molinet conformen una àrea verda colomenca que facilita refugi i aliment a moltes espècies i n'és l'hàbitat de la fauna i la flora. «Metròpolis Verda» fa visible aquesta realitat, que conviu amb l'asfalt i els espais edificats, i que alhora està interconnectada amb l'àrea metropolitana de Barcelona; un territori obert, ampli i complex on viuen més de 3,2 milions d'habitants i on es conjugen l'edificació, els serveis i les infraestructures amb un 52% d'espais verds. La mostra es divideix en una part comuna, que ja ha  visitat municipis com Gavà, Barcelona o Cornellà, i una d'exclusiva de Santa Coloma, també itinerant.

 

Un espai específic dedicat a la ciutat

En entrar, es veu un mural de 28 metres que representa la diversitat dels espais oberts metropolitans: des de la platja de Gavà fins al Parc Agrari i de Collserola fins a l'av. Diagonal. També, s'hi presenten catorze reptes de medi ambient a assolir per viure en una metròpolis verda, escenificats amb diversos recursos que faciliten la interacció. 

A l'àrea dedicada a Santa Coloma, que també serà itinerant, hi ha dues grans taules rodones de fusta recobertes d'imatges i gràfics de gran format i un monitor que ofereix vídeos sobre la biodiversitat del municipi. Els centres educatius que s'hi inscriguin podran sol·licitar que aquest contingut els visiti durant tres o quatre setmanes al llarg del 2020. També, es poden demanar visites guiades gratuïtes al telèfon 618 00 72 30 o a ecometropoli@gramenet.cat.


 

Categories: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Article

Del 22 al 28 d'abril d'aquest 2024 se celebra a Catalunya la Setmana Sense Soroll que promou mesures i iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica, com ara la difusió, sensibilització i l’educació ambiental, amb l’objectiu de donar visibilitat a les eines de gestió i control, així com impulsar la col·laboració entre administracions amb diferents responsabilitats i/o competències en la matèria.

Butlletí