L’exposició Camins escolars recull les propostes de més de 250 alumnes de Parets

Font: Ajuntament de Parets

06/03/2019 - 21:39

Fins al 12 d’abril es podrà veure, als diferents centres educatius de Parets, l'exposició Camins escolars, elaborada per més de 250 alumnes de 5è curs de primària del municipi. L'exposició és fruit del treball que els nens i nenes van dur a terme durant la darrera Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

La mostra recull, en forma de senyals, dibuixos i missatges, les diferents idees dels estudiants per millorar la mobilitat al voltant dels seus centres escolars. Durant els treballs, els alumnes s'han centrat en l'observació de l'espai físic que envolta les seves escoles i han fet propostes i suggeriments per tal de millorar la seguretat i afavorir una mobilitat més sostenible, amb els beneficis que això suposa per a la salut i la qualitat de l'aire.

Camins escolars és un projecte educatiu, transversal, participatiu i de transformació de l'espai públic que té per objecte promoure una mobilitat sostenible i segura entre els infants, així com fomentar la seva autonomia i conscienciar-los sobre la necessitat d'adquirir hàbits saludables.

L’exposició s’ha pogut veure a l’escola Pompeu Fabra i, a partir d’ara, a les escoles Pau Vila, del 23 de febrer al 6 de març; a l’escola Acesco, del 7 al 15 de març; a l’escola Vila Parietes, del 16 al 26 de març; a l’escola Lluís Piquer, del 27 de març al 4 d’abril, i a l’escola Nostra Senyora de Montserrat, del 5 de març al 12 d’abril.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Reus ha aprovat el «Projecte de carril bici de convivència al centre urbà», una proposta fruit del treball de la Comissió d’Entorn Urbà post Covid19, i que dona continuïtat a la promoció d'una mobilitat sostenible, saludable, eficient i segura que preveu el Pla d'Acció Municipal.

Article

A partir del dissabte 3 d’octubre la via Laietana, l’eix Sants-Creu Coberta, el passeig de Sant Joan i el carrer de Pi i Margall estaran tallats al trànsit cada cap de setmana. L’alcaldessa, Ada Colau, ha anunciat que l’Ajuntament farà permanents alguns dels talls programats durant el desconfinament de la crisi del coronavirus, en el marc del programa Obrim carrers que va quedar en punt mort arran de l’estat d’alarma.

Article
Imatge del carril per a bicicletes que és previst habilitar al pg. de la Ribera

Imatge del carril per a bicicletes que és previst habilitar al pg. de la Ribera

Granollers adoptarà diverses propostes, a curt i i mitjà termini, per millorar la mobilitat després del confinament produït pel Covid-19. La intenció d'aquestes actuacions és pacificar el trànsit, en un context en què s'incrementarà l'ús del vehicle privat i es mantindrà reduïda la capacitat del transport públic a causa de les normativa sanitària. Alhora, es fa necessari implantar mesures que garanteixin la distància social a la via pública com facilitar la mobilitat a peu i bicicleta, la manera més eficient de desplaçar-se per a trajectes entre 1 i 7 km que s'acostumen a fer en àmbits urbans.

Butlletí