L'Escola de Viticultura i Enologia de la Diputació de València aplica un projecte pilot de recollida de biorresidus

Font: Diputació de València

22/06/2018 - 13:14

L'Escola de Viticultura i Enologia de la Diputació de València ha sigut triada per l'Ajuntament de Requena per a iniciar un projecte pilot de recollida de biorresidus. Una iniciativa, presentada en el marc de la celebració del Dia Mundial del Medi ambient, que convertirà al centre formatiu de la corporació provincial en el primer del municipi en el qual es tanca el cicle de la matèria orgànica.

A partir d'ara, els alumnes començaran a separar els residus procedents del menjador. Per a facilitar-los el treball, el consistori ha lliurat a l'escola un compostador dinàmic, així com el material auxiliar necessari per a utilitzar-lo. El compost resultant es podrà emprar en els vivers i en la producció de plantes. “La idea és que en el que queda de curs anem familiaritzant-nos amb el procés i ho implantem definitivament a partir de setembre”, explica Jorge Montes, professor de l'escola, qui posa el focus en “l'interessant que és aquesta eina des del punt de vista docent”.

La diputada de Benestar Social i Educació, Mercedes Berenguer, ha assistit a la presentació del projecte ambiental. “Iniciatives com aquesta reforcen la labor dels professors que dia a dia s'esforcen per crear activitats innovadores que donen encara més qualitat a la formació que reben els xavals”, ha assegurat Berenguer.

El pla municipal preveu estendre aquesta iniciativa a la resta d'escoles de Requena. “La idea és que els alumnes es formen, adquirisquen experiència i passen a ser assessors quan s'implante en altres centres”, assenyala l'alcalde, Mario Sánchez, qui subratlla que la recollida de la matèria orgànica “és un repte per als Ajuntaments”. “Estem convençuts que aquesta experiència en l'Escola de Viticultura i Enologia de Requena serà tot un èxit”, apunta.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Terrassa posa en marxa una campanya de sensibilització sobre la recollida de matèria orgànica amb l'eslògan "És molt fàcil! Si es menja… a l'orgànica!".

Article

L'Ajuntament ha col·locat tres contenidors que tenen un mecanisme d'obertura especial apte per abocar grans quantitats d'orgànica.

Article

Les restes crues de verdures, fruites i flors, el marro de cafè i les restes d’infusions, les closques d’ou, els fruits secs i les restes de jardineria i horta trossejades, així com el paper de cuina i els tovallons de paper, són òptims per a fer un compostatge de qualitat. A partir del 15 d’octubre, els veïns i veïnes ja estan participant en aquesta iniciativa a través del Casal de Barri Folch i Torres, que s’encarregarà de produir un adob natural i de qualitat a partir dels propis residus orgànics del veïnat.

Butlletí