L'educació ambiental, una eina clau per l'acció climàtica

Font: Diputació de Barcelona

31/01/2019 - 16:55

Per l'abast dels objectius del Pacte, la implicació dels sectors privats -domèstic, serveis, comerç, indústria- és clau per avançar cap a una energia neta, sense la seva implicació no podem assolir els objectius 2030, i la participació, comunicació, sensibilització i educació són essencials.

La Diputació de Barcelona, a través de l'Oficina tècnica d'Educació i Promoció Ambiental, ofereix un suport integral oferint eines per promoure la participació ciutadana, comunicar sobre els compromisos municipals, accions portades a terme i resultats assolits, així com campanyes de sensibilització i projectes educatius.

El Pacte d'Alcaldes pel Clima i l'Energia exposa el següent:

  • Els Alcaldes signants reconeixent que el compromís propi demana, entre d'altres, l’apoderament dels ciutadans com a consumidors proactius (prossumers) que exigeixin um sistema energètic sensible a la demanda.
  • I es dóna la benvinguda a les altres parts interessades a esdevenir actors en la transició energètica i donar-nos suportmitjançant la seva participació en l’acció comunitària.

Des del 2008 fins ara, hem donat suport a més de 800 activitats de divulgació ambiental sobretot en la celebració de la Setmana de l’Energia, que organitzem juntament amb les altres administracions supramunicipals configurant un catàleg agregat de recursos que oferim als ajuntaments. Per aquells municipis que volen fer actuacions al llarg de l’any proporcionem els taller ambientals i un conjunt de recursos i exposicions.

Actualment estem en la fase de licitació de les itineràncies de les exposicions i del monitoratge dels recursos i tallers ambientals, al llarg del primer trimestre de 2019, els tindreu disponibles. Totes les activitats que oferim ja sigui en el marc de la Setmana de l’Energia o els tallers i els recursos d’educació ambiental tenen el mateix paraigües conceptual: són activitats vivencials, lúdiques on els destinataris aprenen i participen activament.

Aquests recursos materials es completa amb una línia de finançament a activitats de sensibilització i educació ambiental en el marc del catàleg de serveis, on els darrers 10 anys s’han subvencionat projectes per un import superior a 1M€.

El programa Passa l’energia i el 50/50 són aquells projectes de sensibilització dels treballadors i treballadores dels equipaments públics. En el catàleg de serveis d’enguany hem creat un programa propi: T’animes a demanar-ho?


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Article

Nova temporada de les Jugatecambientals amb la celebració del 10è aniversari, que han congregat més de 250.000 participants en una dècada.

Article

L'alumnat i els centres educatius de Sant Joan Despí seran agents protagonistes en la lluita de la ciutat per mitigar els efectes del canvi climàtic i per transitar cap a un model més sostenible i ecològic

Butlletí