L’edifici de l’ Oficina d’Entitats i Voluntariat de Sabadell tindrà el certificat d'emissions quasi nul·les

03/06/2019 - 11:37

Aquest és el primer edifici de consum d'energia quasi nul, Nearly Zero Energy Building (nZEB) que executa l’Ajuntament. Els nZEB són edificis que tenen un nivell d'eficiència energètica molt alt i que, per tant, garanteixen un baix nivell de consum d'energia.

Pretén ser un àmbit on es fomenti la interrelació i col·laboració entre les associacions. Tot i que els serveis i assessoraments que presta l’oficina ja s’estan desenvolupant, no s’han pogut desplegar completament per manca d’espai. Els assessoraments especialitzats i els tallers i cursos de formació que promou l’Oficina es fan provisionalment a diferents equipaments municipals.

Quan l’Oficina d’Entitats disposi de seu pròpia prestarà altres serveis com ara acompanyaments 3.0 en matèria de certificats digitals. Disposarà, a més, d’un espai de coworking, una biblioteca de recursos, entre d’altres. Així mateix, el Punt de Voluntariat que ara atén presencialment des del Vapor Codina, passarà a desenvolupar la seva tasca a la futura oficina.

Edifici del 1931

L’edifici de l’antiga escola és del 1931 i es va construir com a menjador per a  obrers de la fàbrica Can Marcet, un origen que n’ha inspirat el nou disseny. La nova pell externa que tindrà l’edifici pretén envoltar-lo amb un ”fil de fusta reciclada” per embellir i condicionar-lo tèrmicament i acústicament i respectar el medi ambient, tal com feien els teixits en aquella època, que protegien les persones del fred i de la intempèrie d’una manera sostenible i bella.

La reforma preveu crear nous espais de relació a l’antiga escola. Les zones de pas es situaran a la part central interior de l’edifici, per tal d’optimitzar els recorreguts i crear un espai de relacions socials al centre de l’edifici. A més, es construirà una planta soterrània per a tots els sistemes d’instal·lacions. També es canviarà l’accés, que ara és per la plaça Jean Piaget i que es farà a través d’un accés directe des del pati interior.

Certificat d’eficiència energètica

Aquest és el primer edifici de consum d'energia quasi nul, Nearly Zero Energy Building (nZEB) que executa l’Ajuntament. Els nZEB són edificis que tenen un nivell d'eficiència energètica molt alt i que, per tant, garanteixen un baix nivell de consum d'energia. La demanda energètica s’obté de fonts renovables in situ o de l'entorn proper. La metodologia seguida en aquest aspecte ha estat la definida per l’eina de Certificació Ambiental VERDE, reconeguda internacionalment, de Green Building Council España.

L’Ajuntament s’adapta així a la normativa europea que marca que, per reduir l'efecte hivernacle, tots els edificis de nova construcció o gran rehabilitació propietat de les administracions públiques compleixin aquesta condició.

Els treballs s’han adjudicat a l’empresa REHAC, S.A., amb un cost de 1.731.463,45  euros.


Categories: 

Relacionats

Article

Actualment, Barcelona compta amb 113 espais de subministrament elèctric amb 896 punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Una nova regulació municipal, pionera a l'Estat, te l'objectiu de multiplicar per sis aquests espais en els pròxims deu anys per promoure una mobilitat més sostenible i menys contaminant. Per fer-ho possible, s'ubicaran diferents instal·lacions per la recàrrega o intercanvi de bateries elèctriques en aparcaments en calçada i soterrats, centres comercials, benzineres, tallers o concessionaris d'automòbils.

Article

L’elèctrica metropolitana pública amb energia cent per cent renovable permet estalviar en dos anys 1,3 milions d’euros en despesa energètica i 100.000 tones de diòxid de carboni a Barcelona. Barcelona Energia (BE) es va posar en marxa el 2018, en primera instància per donar subministrament a tots els equipaments municipals, i des del gener del 2019 ofereix tarifes per a tota la ciutadania. Les persones usuàries i les activitats econòmiques han pogut beneficiar-se d’un estalvi anual de 80 euros de mitjana.

Article

L'Ajuntament de Reus ha aprovat de manera definitiva aquest divendres 20 de maig en sessió plenària la memòria justificativa elaborada per la comissió d'estudi municipal per a l'exercici de l'activitat econòmica de comercialització d’energia elèctrica, en règim de lliure concurrència, i mitjançant la societat municipal Reus Serveis Municipals, S.A. De la memòria es desprèn tant l'oportunitat i conveniència de l'exercici d'aquesta iniciativa econòmica com l'adequació de l'activitat a l'interès públic.

Butlletí