L’edifici B de l’Ajuntament de l'Hospitalet és objecte d’un projecte integral de rehabilitació energètica

Font: Ajuntament de l'Hospitalet

                

08/07/2020 - 13:30

L’objectiu és millorar el comportament energètic i l’impacte ambiental de l’edifici municipal de nou plantes del carrer de Josep Prats. Amb el pla de reformes que es durà a terme a les instal·lacions, s’hi aconseguirà un estalvi energètic del 60%. El projecte, de 2,65 milions d’euros, està finançat per l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Diputació de Barcelona i el FEDER de la Unió Europea.     

L’edifici B de l’Ajuntament, el bloc de nou plantes que s’aixeca darrere de la històrica Casa de la Vila, serà objecte durant els pròxims nou mesos d’un projecte integral de rehabilitació energètica i altres reformes de les seves instal·lacions.

L’objectiu d’aquesta actuació és millorar el comportament energètic i l’impacte ambiental de l’edifici municipal del carrer de Josep Prats, 2, en la línia marcada aquest mandat per l’Ajuntament de dur a terme accions en tots els àmbits que contribueixin a assolir els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Les reformes permetran aconseguir una eficiència més gran de les instal·lacions i assolir un estalvi energètic del 60%.

Atesa l’envergadura i l’abast del projecte, que té un pressupost d’adjudicació de 2,65 milions d’euros, en el seu finançament hi participen, a més de l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Diputació de Barcelona i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.

Entre altres actuacions, el projecte inclou la substitució integral de les dues façanes principals de l’edifici i la consolidació i reparació de les façanes laterals; l’aïllament de les cobertes; una nova climatització, amb sistema d’humidificació; ventilació amb recuperadors de calor i sensors de CO2; il·luminació LED, monitoratge de consums i generació solar fotovoltaica, amb una nova planta d’autoconsum.

Les altres actuacions de remodelació que es realitzaran a l’edifici suposaran la millora, entre d’altres, dels serveis higiènics, que seran adaptats perquè siguin accessibles; la distribució elèctrica i de dades, i el sistema de centralització d’instal·lacions per plantes.

L’edifici B de l’Ajuntament, projectat l’any 1969 per ampliar la casa consistorial, té una altura de 34,50 metres i una superfície total construïda de 3.603 metres quadrats. Està format per un cos vidrat central, amb estructura d’alumini a les façanes i sense protecció solar, alhora que manté sistemes constructius i instal·lacions amb un baix nivell d’eficiència energètica.

L’execució del projecte de rehabilitació energètica i altres reformes a l’edifici del carrer de Josep Prats s’emmarquen dins de la política de sostenibilitat mediambiental i eficiència energètica que impulsa l’Ajuntament en les seves instal·lacions i en les actuacions a l’espai públic. A més, suposarà una important millora en les condicions de treball i del servei públic que es presta a la ciutadania en aquestes dependències, on s’ubiquen diferents àrees municipals.


 

Categories: 

Relacionats

Article

A més de l'oferta de serveis com a tal – el projecte de dinamització, la programació d'activitats i els horaris d'obertura - es valorava també alguns aspectes ambientals com l'ús de paper 100% reciclat i la creació d'un mercat d'intercanvi de roba i material esportiu de segona ma.

Article

El pròxim mes de setembre es posarà en marxa el projecte SAVE THE HOMES per a facilitar als ciutadans i ciutadanes de València una sèrie de millores en el confort dels seus habitatges a través de la seua rehabilitació energètica. Per a dur-ho a terme s'ha constituït de manera estratègica un consorci conformat per l'Ajuntament de València, mitjançant l'Oficina de l'Energia; el Consell General de Col·legis d'Administradors de Finques de la Comunitat Valenciana i la Generalitat Valenciana, via la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE). El projecte tindrà una duració de 3 anys i comptarà amb un finançament europeu de prop d’1,6 milions d'euros. 11 socis de quatre països europeus estaran involucrats.

Article

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha reduït a la meitat el consum energètic per climatitzar la piscina municipal coberta gràcies a la instal·lació de 160 panells solars híbrids​

Butlletí