L’edifici B de l’Ajuntament de l'Hospitalet és objecte d’un projecte integral de rehabilitació energètica

Font: Ajuntament de l'Hospitalet

                

08/07/2020 - 13:30

L’objectiu és millorar el comportament energètic i l’impacte ambiental de l’edifici municipal de nou plantes del carrer de Josep Prats. Amb el pla de reformes que es durà a terme a les instal·lacions, s’hi aconseguirà un estalvi energètic del 60%. El projecte, de 2,65 milions d’euros, està finançat per l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Diputació de Barcelona i el FEDER de la Unió Europea.     

L’edifici B de l’Ajuntament, el bloc de nou plantes que s’aixeca darrere de la històrica Casa de la Vila, serà objecte durant els pròxims nou mesos d’un projecte integral de rehabilitació energètica i altres reformes de les seves instal·lacions.

L’objectiu d’aquesta actuació és millorar el comportament energètic i l’impacte ambiental de l’edifici municipal del carrer de Josep Prats, 2, en la línia marcada aquest mandat per l’Ajuntament de dur a terme accions en tots els àmbits que contribueixin a assolir els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Les reformes permetran aconseguir una eficiència més gran de les instal·lacions i assolir un estalvi energètic del 60%.

Atesa l’envergadura i l’abast del projecte, que té un pressupost d’adjudicació de 2,65 milions d’euros, en el seu finançament hi participen, a més de l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Diputació de Barcelona i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.

Entre altres actuacions, el projecte inclou la substitució integral de les dues façanes principals de l’edifici i la consolidació i reparació de les façanes laterals; l’aïllament de les cobertes; una nova climatització, amb sistema d’humidificació; ventilació amb recuperadors de calor i sensors de CO2; il·luminació LED, monitoratge de consums i generació solar fotovoltaica, amb una nova planta d’autoconsum.

Les altres actuacions de remodelació que es realitzaran a l’edifici suposaran la millora, entre d’altres, dels serveis higiènics, que seran adaptats perquè siguin accessibles; la distribució elèctrica i de dades, i el sistema de centralització d’instal·lacions per plantes.

L’edifici B de l’Ajuntament, projectat l’any 1969 per ampliar la casa consistorial, té una altura de 34,50 metres i una superfície total construïda de 3.603 metres quadrats. Està format per un cos vidrat central, amb estructura d’alumini a les façanes i sense protecció solar, alhora que manté sistemes constructius i instal·lacions amb un baix nivell d’eficiència energètica.

L’execució del projecte de rehabilitació energètica i altres reformes a l’edifici del carrer de Josep Prats s’emmarquen dins de la política de sostenibilitat mediambiental i eficiència energètica que impulsa l’Ajuntament en les seves instal·lacions i en les actuacions a l’espai públic. A més, suposarà una important millora en les condicions de treball i del servei públic que es presta a la ciutadania en aquestes dependències, on s’ubiquen diferents àrees municipals.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Entre els objectius del nou servei, destaquen la voluntat de liderar, des d’un model mancomunat i compartit, les polítiques en matèria de prevenció d’incendis i una gestió forestal sostenible, posant en valor el patrimoni natural i desenvolupar nous models energètics renovables i menys depenents dels combustibles fòssils. 

Article

L'Ajuntament de Sant Joan Despí posa en marxa un servei d'assessorament gratuït per ajudar a les llars a rebaixar la factura energètica i a contribuir al medi ambient i a la lluita contra el canvi climàtic. Mitjançant la campanya 'Endolla't a l'estalvi energètic', l'assessoria municipal resoldrà dubtes i informarà sobre diferents aspectes relacionats amb el consum d'energia a la llar.

Article

L’Ajuntament de Viladecans ofereix, des de l’any 2014,  un servei d’assistència per a la tramitació de les bonificacions socials existents en els subministraments de l’electricitat i de l’aigua amb l’objectiu d’informar i d’ajudar la ciutadania en els tràmits administratius necessaris per fer la sol·licitud i poder gaudir de l’ajut.

Butlletí