L’Aula Ambiental Bosc Turull amplia terreny i biodiversitat

Font: betevé

13/03/2020 - 09:00

L’Aula Ambiental Bosc Turull creix. El bosc urbà —que treballa la biodiversitat i promou la sostenibilitat— ha guanyat 350 metres quadrats, que han permès construir una bassa naturalitzada que possibilitarà l’estudi d’un ecosistema aquàtic nou.

La bassa permetrà conèixer un ecosistema diferent dels que es podien estudiar, fins ara, en aquest bosc urbà. “És tot una mica experimental, però podrem anar observant quins petits animals o tipus de vegetació podem trobar a l’hivern, després a la primavera, si tenim sort de poder tenir aquí petits amfibis, podem veure tot el tema dels capgrossos com s’acabaran transformant en granotes”, explica Lara Saiz, de l’Aula Ambiental Bosc Turull.
 

L’espai ha guanyat 350 metres quadrats

La bassa és un dels elements que s’han pogut construir amb l’ampliació del terreny de l’equipament. En un total de 350 metres quadrats, s’hi han fet cinc plataformes per salvar el desnivell de la parcel·la. En aquests espais s’hi han instal·lat dos horts més per a les escoles Montseny i La Farigola de Vallcarca (que ja participaven en l’aula), un espai per al compostatge comunitari més accessible i una coberta exterior per fer activitats al bosc i alhora resguardar-se.
 

Retorn social de les entrades del Parc Güell

Les plataformes i el pendent se salven a través d’escales i rampes, com explica Mònica Peracho, tècnica en emergència climàtica del districte de Gràcia. “s’ha procurat aprofitar al màxim l’espai, però també tenint en compte l’accessibilitat, tot l’equipament és accessible”. El nou espai s’ha finançat gràcies al retorn social que es fa de la venda de les entrades del Parc Güell.

El nou terreny s’inaugurà el passat dissabte 29 de febrer amb activitats de compostatge, la construcció de capses niu i menjadores per a ocells i una plantada per dotar de verd els nous bancals.


Categories: 

Relacionats

Article

L’esdeveniment, que buscava promoure la sostenibilitat i conscienciació ambiental, amb especial atenció a l’ecosistema marí, va ser tot un èxit. En paral·lel, es va presentar el Llibre “El Futur que volem”.

Article

El projecte “LLIGAMS, teixint natura amb la societat” de Sàmara Natura, guanya la 4a edició del Premi “Natura i Societat” promogut per la Fundació Privada Girbau

Article

El Centre d'Estudis del Mar de Sitges avalua l'estat de la posidònia a les costes del Garraf.

Butlletí