Latituds: L’aire que respirem (1a part)

Font: CCMA

16/12/2018 - 18:05

El trànsit provoca més morts per contaminació atmosfèrica que per accidents, quinze o vint vegades més. A l’Àrea Metropolitana de Barcelona, 3.500 morts a l’any. Una contaminació atmosfèrica que, a més, força l’escalfament global.

La contaminació atmosfèrica la generen la indústria, la pols de les obres, les calefaccions, els vaixells, però sobretot el trànsit, el trànsit de les ciutats en el dia a dia. El programa 'Latituds' s'apropa a tema amb dos especialistes de prestigi internacional: Jordi Sunyer, cap del programa de Salut Infantil de l'Institut de Salut Global de Barcelona; i Xavier Querol, investigador de l’Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua-CSIC.


 

Relacionats

Article

L'eficiència energètica i l'economia circular són els principals àmbits en què les organitzacions sanitàries i socials estan portant a terme accions davant de l'emergència climàtica, segons un estudi elaborat pel Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) on han participat 41 entitats proveïdores de serveis públics.

Article

ISGlobal ha desenvolupat aquesta calculadora. Introdueix els valors de temperatura ambient i humitat relativa en la calculadora de l'índex de calor i esbrina el risc d'estrès tèrmic durant onades de calor.

Butlletí