L’Assemblea Ciutadana pel Clima de Barcelona ja debat mesures per fer front a la crisi climàtica

19/09/2022 - 11:40

 

Comença l’Assemblea Ciutadana pel Clima, un procés deliberatiu que té com a objectiu conèixer de primera mà les reflexions i necessitats de la ciutadania de Barcelona i elaborar un recull de recomanacions i iniciatives per abordar la crisi climàtica en les polítiques públiques.

La primera jornada de debat, que ha tingut lloc a l’Espai Jove La Fontana el dissabte 17 de setembre, ha presentat el funcionament de la iniciativa, en què participen cent persones d’entre 16 i 75 anys escollides per sorteig a partir d’una preselecció de vint mil persones que representen una mostra demogràfica i socioeconòmica de la ciutadania de Barcelona. Al llarg de tot el primer dia persones expertes i testimonis presenten el que seran les principals àrees de debat de l’assemblea i donen a conèixer altres experiències similars recents, com l’assemblea ciutadana pel clima espanyola.

Entre octubre i novembre l’assemblea continuarà amb sessions de debat, que es treballaran en sessions plenàries i en grups reduïts d’un màxim de deu persones i es faran càpsules formatives sobre emergència climàtica. D’acord amb els temes seleccionats en les sessions del mes de setembre, l’equip responsable de la conducció i facilitació de les sessions elaborarà les dinamitzacions específiques.

Finalment, les persones participants treballaran amb l’equip dinamitzador per elaborar el document de resultat del procés amb les recomanacions per a l’Ajuntament de Barcelona. Les propostes i recomanacions es votaran al mes de desembre i al gener s’exposarà el document final resultant del procés deliberatiu al Govern i als grups municipals.

El document final s’exposarà al web municipal, a la plataforma Decidim Barcelona i també a l’òrgan reglat de participació, el Consell Ciutadà per la Sostenibilitat i els seus grups de treball de canvi climàtic.

Barcelona es converteix així en la primera ciutat catalana i de l’Estat que impulsa una assemblea deliberativa sobre el canvi climàtic en l’àmbit local, seguint experiències internacionals com l’assemblea pel clima francesa, l’escocesa o l’espanyola. L’Assemblea Ciutadana pel Clima és la segona assemblea deliberativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona després del Fòrum Jove BCN.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Article

Les idees seleccionades, entre les quals hi ha la de Pol Cooperatiu Batec, membre de la Xarxa B+S, busquen millorar el confort tèrmic durant les onades de calor generades per l’emergència climàtica allà on no es poden plantar arbres

Butlletí