L’Assemblea Ciutadana pel Clima de Barcelona ja debat mesures per fer front a la crisi climàtica

19/09/2022 - 11:40

 

Comença l’Assemblea Ciutadana pel Clima, un procés deliberatiu que té com a objectiu conèixer de primera mà les reflexions i necessitats de la ciutadania de Barcelona i elaborar un recull de recomanacions i iniciatives per abordar la crisi climàtica en les polítiques públiques.

 

La primera jornada de debat, que ha tingut lloc a l’Espai Jove La Fontana el dissabte 17 de setembre, ha presentat el funcionament de la iniciativa, en què participen cent persones d’entre 16 i 75 anys escollides per sorteig a partir d’una preselecció de vint mil persones que representen una mostra demogràfica i socioeconòmica de la ciutadania de Barcelona. Al llarg de tot el primer dia persones expertes i testimonis presenten el que seran les principals àrees de debat de l’assemblea i donen a conèixer altres experiències similars recents, com l’assemblea ciutadana pel clima espanyola.

Entre octubre i novembre l’assemblea continuarà amb sessions de debat, que es treballaran en sessions plenàries i en grups reduïts d’un màxim de deu persones i es faran càpsules formatives sobre emergència climàtica. D’acord amb els temes seleccionats en les sessions del mes de setembre, l’equip responsable de la conducció i facilitació de les sessions elaborarà les dinamitzacions específiques.

Finalment, les persones participants treballaran amb l’equip dinamitzador per elaborar el document de resultat del procés amb les recomanacions per a l’Ajuntament de Barcelona. Les propostes i recomanacions es votaran al mes de desembre i al gener s’exposarà el document final resultant del procés deliberatiu al Govern i als grups municipals.

El document final s’exposarà al web municipal, a la plataforma Decidim Barcelona i també a l’òrgan reglat de participació, el Consell Ciutadà per la Sostenibilitat i els seus grups de treball de canvi climàtic.

Barcelona es converteix així en la primera ciutat catalana i de l’Estat que impulsa una assemblea deliberativa sobre el canvi climàtic en l’àmbit local, seguint experiències internacionals com l’assemblea pel clima francesa, l’escocesa o l’espanyola. L’Assemblea Ciutadana pel Clima és la segona assemblea deliberativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona després del Fòrum Jove BCN.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Les ciutats agrupades a la xarxa C40, entre les quals es troba Barcelona, han presentat a la Cimera Mundial del Clima de Glasgow una campanya que vol aconseguir disminuir l’ús de carboni per prevenir amenaces futures, crear llocs de treball dignes i promoure un creixement inclusiu i sostenible.

Article


Ada Colau, juntament amb els alcaldes de Londres i París, encapçala la taula de ciutats referents en la lluita contra l'emergència climàtica a la 26a Conferència de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic que tindrà lloc a Glasgow de l'1 d'octubre al 2 de novembre. La trobada és una oportunitat per enfortir les xarxes de cooperació entre ciutats i generar una transformació real que canviï el futur del planeta.

Article

Una programació de divulgació científica per a tots els públics que inclou conferències, contes i tallers per a infants, una exposició i una taula rodona. El cicle tindrà lloc a tres equipaments municipals: la Biblioteca Central Tecla Sala, el Centre Cultural Sant Josep i l’Auditori Barradas.

Butlletí