L’Assemblea Ciutadana pel Clima de Barcelona ja debat mesures per fer front a la crisi climàtica

19/09/2022 - 11:40

 

Comença l’Assemblea Ciutadana pel Clima, un procés deliberatiu que té com a objectiu conèixer de primera mà les reflexions i necessitats de la ciutadania de Barcelona i elaborar un recull de recomanacions i iniciatives per abordar la crisi climàtica en les polítiques públiques.

La primera jornada de debat, que ha tingut lloc a l’Espai Jove La Fontana el dissabte 17 de setembre, ha presentat el funcionament de la iniciativa, en què participen cent persones d’entre 16 i 75 anys escollides per sorteig a partir d’una preselecció de vint mil persones que representen una mostra demogràfica i socioeconòmica de la ciutadania de Barcelona. Al llarg de tot el primer dia persones expertes i testimonis presenten el que seran les principals àrees de debat de l’assemblea i donen a conèixer altres experiències similars recents, com l’assemblea ciutadana pel clima espanyola.

Entre octubre i novembre l’assemblea continuarà amb sessions de debat, que es treballaran en sessions plenàries i en grups reduïts d’un màxim de deu persones i es faran càpsules formatives sobre emergència climàtica. D’acord amb els temes seleccionats en les sessions del mes de setembre, l’equip responsable de la conducció i facilitació de les sessions elaborarà les dinamitzacions específiques.

Finalment, les persones participants treballaran amb l’equip dinamitzador per elaborar el document de resultat del procés amb les recomanacions per a l’Ajuntament de Barcelona. Les propostes i recomanacions es votaran al mes de desembre i al gener s’exposarà el document final resultant del procés deliberatiu al Govern i als grups municipals.

El document final s’exposarà al web municipal, a la plataforma Decidim Barcelona i també a l’òrgan reglat de participació, el Consell Ciutadà per la Sostenibilitat i els seus grups de treball de canvi climàtic.

Barcelona es converteix així en la primera ciutat catalana i de l’Estat que impulsa una assemblea deliberativa sobre el canvi climàtic en l’àmbit local, seguint experiències internacionals com l’assemblea pel clima francesa, l’escocesa o l’espanyola. L’Assemblea Ciutadana pel Clima és la segona assemblea deliberativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona després del Fòrum Jove BCN.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Davant la previsió del descens de les temperatures, la xarxa de refugis climàtics de Barcelona ofereix un total de 134 espais que estaran a disposició del veïnat per fer front a la caiguda del mercuri.

Article

Aquest mes de febrer 48 equipaments de la ciutat de Barcelona s'han sumat per lluitar contra el canvi climàtic

Article

El projecte Urban Innovativative Actions (UIA) Refugis Climàtics ha suposat la conversió d’11 escoles de la ciutat en refugis climàtics per tal de fer front a les altes temperatures. Ara aquesta prova pilot s’ha integrat amb les polítiques públiques de l’Ajuntament a través del programa Transformem els patis.

Butlletí