L’Assemblea Ciutadana pel Clima de Barcelona centra el seu debat en canvis de model de mobilitat, consum i energia

18/10/2022 - 12:24

L’Assemblea Ciutadana pel Clima celebra aquesta setmana una sèrie de sessions de debat sobre mobilitat, consum i energia, els tres temes centrals que han estat escollits pel centenar de participants de la trobada deliberativa. Aquesta iniciativa vol donar resposta a la pregunta “Què podem fer per a fer front a l’emergència climàtica a Barcelona?” des d’un punt de vista local amb l’objectiu de concretar accions i solucions per a millorar la ciutat.

En concret, els 100 participants han escollit debatre en profunditat sobre el canvi de model de Mobilitat i Infraestructures,  el de Consum i Residus i d’Energia. A partir d’ara, es portaran a terme sessions de deliberació que combinaran treball en plenari i grups reduïts i intervencions de persones expertes.

Després d’un procés de diverses fases, un grup de representants de l’Assemblea Ciutadana exposarà al govern i als grups municipals un document final amb les recomanacions de propostes per fer front a l’emergència climàtica. Aquesta sessió està prevista pel mes de gener de 2023 i la ciutadania podrà accedir al document a través del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat, la web municipal i la plataforma Decidim.barcelona.

Barcelona, ciutat pionera

Barcelona és la primera ciutat que impulsa una assemblea deliberativa sobre el canvi climàtic en l’àmbit local seguint experiències internacionals com l’assemblea pel clima francesa, l’assemblea climàtica escocesa o l’assemblea ciutadana pel clima espanyola. L’Assemblea Ciutadana pel Clima és la segona assemblea deliberativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, després del Fòrum Jove BCN.

La ciutat està compromesa amb la lluita contra el canvi climàtic i aquest procés deliberatiu ha de servir per conèixer de primera mà les reflexions i necessitats de la ciutadania de Barcelona per fer front a la crisi climàtica.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Notícia

Els 15 projectes de les Subvencions pel Clima d’enguany es van donar a conèixer en una jornada on van poder fer contactes entre les persones referents i treballar plegades per construir una ciutat més sostenible.
 

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Notícia

L’actual emergència climàtica en la qual ens trobem necessita que actuem de manera resolutiva, constant i amb urgència, fomentant la cooperació a través de l’extens diàleg i consens. Amb aquest propòsit, el 10 de juny, diferents organitzacions socioambientals de tota Catalunya es va reunir en una conferència conjunta per sumar forces.

Butlletí