L’ampliació de l’Aula Ambiental Bosc Turull, a Barcelona, ja està en marxa

Font: Ajuntament de Barcelona

21/10/2019 - 09:00

L’objectiu del projecte és ampliar l’espai natural de l’Aula per a l’estudi de la seva fauna i vegetació. L'actual equipament incorporarà cinc noves plataformes, una bassa naturalitzada, i un nou espai que donarà continuïtat al bosc a partir d'una de les cinc plataformes noves.

L’ampliació consisteix en la incorporació a l’equipament actual de tres tipus d’elements: cinc plataformes noves, una bassa naturalitzada, i un nou espai que donarà continuïtat al bosc a partir d’una de les cinc plataformes noves. L’objectiu del projecte és ampliar l’espai natural de l’Aula per a l’estudi de la seva fauna i vegetació.

D’aquesta manera, l’Aula Ambiental Bosc Turull passarà de disposar d’un terreny de 380,25 m2 a un de tenir-ne un de 487,15 m2. És a dir, guanyarà 106,90m2 de zona verda.

Les obres, que ja estan en marxa, s’executaran de forma que les molèsties als veïns siguin les mínimes possibles, i s’ha fixat un termini d’execució de sis mesos. A banda d’això, tots els materials i terres que es facin servir es reutilitzaran a l’obra com a reblerts.

L’Aula Ambiental Bosc Turull és un equipament municipal del Districte de Gràcia gestionat per la Societat Catalana d’Educació Ambiental i pensat per millorar la biodiversitat urbana i promoure la sostenibilitat. D’altra banda, l’Aula Ambiental Bosc Turull també és un espai en un entorn privilegiat i molt viu,  obert al veïnat,  a la participació i col·laboració de col·lectius, entitats i persones. Recordeu que podeu trobar 3500 m2 de bosc  i horts per passejar, observar les plantes, escoltar els ocells, gaudir les vistes i conèixer la biodiversitat i els valors naturals, històrics i culturals de l’aula Ambiental-Bosc Turull amb un itinerari autoguiat. També un punt informatiu sobre l’equipament, recursos i activitats que s’ofereixen, o el servei de material en descoberta (lupes, prismàtics etc.) en préstec..  Tota la informació aquí 


 

Relacionats

Notícia

L’IDAPA, l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), l’Escola de Pastors i Pastores de Catalunya i la Universitat de Lleida organitzen el Congrés, que se celebrarà aquest octubre i comptarà amb 3 seus, el Pont de Suert, Amposta i Igualada.

Entrevista

A la perifèria de Mollet del Vallès s’hi troben el parc dels Pinetons i l’espai rural dels Gallecs, dues àrees periurbanes connectades per un camí rural que conformen una matriu paisatgística diversa. Amb l’objectiu de recuperar els valors agraris que tradicionalment han cobert el paisatge, aquest espai ha esdevingut el pulmó verd de Mollet, l’hàbitat d’una gran biodiversitat, 203 espècies d'animals i vegetals, i un punt de referència per a l’educació ambiental de la ciutat. Parlem amb Raul Broto, regidor de Justícia ambiental, transició energètica i ecologisme de Mollet, que actualment està a càrrec del projecte.

Article

Les actuacions contemplen la preservació natural de l’ecosistema amb la supervisió dels tècnics municipals, Martí i Franch redactor del projecte, el Consorci del Besòs i l’ACA.

Butlletí