L’Ajuntament i escoles de Reus impulsen la campanya “Let's Clean Up Europe” a la ciutat

Font: Ajuntament de Reus

13/05/2019 - 12:59

La regidoria de Medi Ambient i Ocupació, en col·laboració amb escoles de la ciutat, impulsa a Reus la campanya “Let's Clean Up Europe” promoguda per l’Agència de Residus de Catalunya. “Let’s clean up Europe” és una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, barrancs, rieres, platges, marges de rius, etc.

El passat dimarts 7 dec maig es va realitzar una acció amb  els alumnes de 2n i 3r d’Educació secundària del Collège français international de Reus, Marguerite Youcenar, van realitzar la neteja de la riera de l’Abeurada, des del carrer Vilafranca fins el camí de la Sena. Es van recollir 115kg de residus en total, dels que es van poder reciclar 10 kg de vidre i 2,9 kg d’envasos, la resta van haver d’anar para a rebuig ja que es trobaven bruts i malmesos però hi havia plàstics de diferent tipus, robes i xarxes, bolquers, un paraigües, una cadira trencada, un bidó amb restes i diferents tipus de porexpan i cartrons.

Abans, a classe, es va fer una presentació de la importància que té no llençar residus en entorns naturals, tots els residus que es llencen als camins si no han pogut ser recollits abans van a parar a l’entorn marí mitjançant el sistema de drenatge de barrancs i rieres afectar al medi ambient en general i a les especies marines en particular, sobretot aus marines, tortugues i balenes i la necessitat de la prevenció dels residus d’envasos i d’articles de plàstic d’un sol ús.

Dins de la mateixa iniciativa del Let’s clean Europe el divendres 10 de maig alumnes de l’Escola Verda Montsant netejaran el camí de l’Hospitalera i un tram del barranc de Calderons. L’escola Montsant, com escola verda, treballa dins de l’òptica de la sostenibilitat en el seu ampli aspecte i aquest any és el cinquè any que s’adhereixen a la campanya de neteja.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El passat dissabte 11 de maig l’ajuntament de Sant Just Desvern, l’associació de veïns Mas Llui i l’entitat ecologista ALNUS, van unir forces i van organitzar una jornada de neteja Let's Clean Up Europe al Barri de Mas Lluí de Sant Just Desvern i als accessos al Parc Natural de la Serra de Collserola.

Article

L’Ajuntament de Reus posa en marxa de manera imminent el sevei propi de cotxe compartit corporatiu a partir de l’arribada, dels 10 nous vehicles elèctrics que configuren la flota municipal. Els cotxes estaran a disposició dels treballadors per als seus desplaçaments laborals. Amb aquest sistema de gestió smart i sostenible, l'Ajuntament preveu assolir un doble objectiu: reduir les emissions de gasos contaminants i incrementar el temps d'ús dels vehicles municipals.

Article

L’Ajuntament desenvoluparà un projecte mediambiental amb El Salvador. Una delegació de personal tècnic dels Ajuntaments de Gavà, Viladecans i El Prat juntament amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona han participat d’un procés d’intercanvi de coneixements amb El Salvador, per a contribuir en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. Mitjançant el treball en les temàtiques de la gestió de residus i la gestió del tractament de l’aigua s’han dut a terme dos projectes en dues àrees geogràfiques d’El Salvador.

Butlletí