L’Ajuntament del Prat crea una nova regidoria de Dret a l’Aigua

24/01/2022 - 13:40

Aquesta regidoria recollirà la llarga experiència pratenca en la gestió pública de l’aigua amb l’objectiu de preservar i projectar aquesta experiència de la ciutat en la gestió pública d’aquest i altres béns comuns. S’encarregarà de la gestió, coordinació i execució de les actuacions municipals per garantir la gestió pública, la provisió i la qualitat de l’aigua als usuaris domèstics, comercials, industrials i agraris i als espais naturals, en coordinació amb l’empresa pública.

Els dos grups que formen el govern municipal del Prat del Llobregat, Prat en comú i el PSC, van revisar el darrer mes de desembre de 2021 el seu acord de govern municipal per adaptar-lo i reforçar-lo de cara als reptes del final del mandat.

Per tot plegat, l’alcalde Lluís Mijoler i el primer tinent d’alcaldia Juan Pedro Pérez han signat una addenda a l’acord subscrit el 26 de juny del 2019 que preveu la creació de noves àrees municipals, amb l’objectiu d’impulsar els projectes estratègics i innovadors que actualment té en marxa l’Ajuntament del Prat.

En aquest sentit, s’han unificat les àrees d’acció ambiental i energia amb la de manteniment i serveis urbans, per dotar de major coherència a les polítiques de transició ecològica i de gestió de residus, creant una nova àrea estratègia d’Acció Ambiental, Energia i Serveis Urbans, de la que dependrà una nova regidoria de Dret a l’Aigua. Aquesta regidoria recollirà la llarga experiència pratenca en la gestió pública de l’aigua amb l’objectiu de preservar i projectar aquesta experiència de la ciutat en la gestió pública d’aquest i altres béns comuns. S’encarregarà de la gestió, coordinació i execució de les actuacions municipals per garantir la gestió pública, la provisió i la qualitat de l’aigua als usuaris domèstics, comercials, industrials i agraris i als espais naturals, en coordinació amb l’empresa pública i davant de les administracions i les empreses i agències que corresponguin.

L’assumirà Francisco Lorenzo Gallardo (el Prat en Comú). Lorenzo és llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat de Barcelona i ha ocupat diferents responsabilitats en la gestió municipal des de 2011: fou tinent d’alcalde de l’Àrea de Cultura, Educació i Promoció Cívica i també, durant el mandat 2011-2015, va ser regidor de Participació Ciutadana.


 

Municipis: 
Baix LlobregatEl Prat de Llobregat
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'aigua regenerada prové de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) del Prat de Llobregat, gestionada per l'AMB. Aquesta arriba al canal de la Bunyola, als espais naturals del delta del Llobregat, a través d'un sistema de canalització, l'últim tram del qual ha estat habilitat per l'Ajuntament i l'empresa municipal Aigües del Prat.

Article

Gairebé dos milions d'euros per a la recuperació del riu a Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló i Sant Vicenç dels Horts

Article

Les actuacions, què formen part del pla d’inversions PSG (Programa d’actuacions en paisatges naturals i urbans) i compten amb finançament FEDER, serviran per millorar la qualitat ambiental i paisatgística de l’espai fluvial i en potenciaran l’ús social i l’accés mitjançant la mobilitat sostenible.

Butlletí