L’Ajuntament de Vila-rodona inicia el procés cap a l’autoconsum energètic

Font: Ajuntament de Vila-rodona

22/05/2020 - 13:45

El 30 d’abril de 2020 va entrar en funcionament una instal·lació d’autoconsum ubicada a la coberta del pavelló de Vila-rodona. Aquesta instal·lació, amb una potència de 10,05 kWp, està formada per 30 mòduls fotovoltaics i generarà, a l’any, 14.300 kWh d’energia que representa, aproximadament, un 15% del consum total del subministrament elèctric que engloba el pavelló, la llar d’infants, les instal·lacions del camp de futbol, local dels caçadors i cementiri. Properament, també s’hi connectarà l’escola Bernardí Tolrà.

L’energia produïda reduirà les emissions de Gasos d’Efecte Hivernacle (GEH) del municipi, ja que l’energia és 100% d’origen renovable i permetrà avançar en el compliment dels compromisos adquirits en el marc del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible (PAES), aprovat l’any 2018. A més, l’Ajuntament estalviarà més de 1.800 € a l’any en la factura elèctrica de l’equipament, per la qual cosa el període d'amortizació serà aproximadament d'entre 6 i 7 anys. A partir de llavors i fins al final de la vida útil de la instal·lació (estimada en uns 30 anys), tota l’energia que s'hi produeixi serà gratuïta per l’Ajuntament i, en conseqüència, per tot el poble.

Les instal·lacions d’autoconsum són un bona mesura per reduir la factura elèctrica ja que cada kWh d’energia produïda i autoconsumida és un kWh menys que cal comprar a la companyia elèctrica. Aquest tipus d'instal·lacions representen una reducció directa de l’empremta de carboni de qualsevol activitat. És aplicable a qualsevol àmbit: residencial, industrial, terciari o serveis. La instal·lació ha estat possible gràcies a una subvenció de la Diputació de Tarragona i es projecta ampliar-la en un futur.


Categories: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Viladecavalls i el Consell Comarcal del Vallès Occidental, van renovar el conveni d’aquest 2020, per donar continuïtat al desenvolupament del programa "Enfeina't" que promou el Servei d'Ocupació de Catalunya.

Article
Canvi de luminàries Led al municipi

Canvi de luminàries Led al municipi

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda va estalviar un 11% de consum energètic l’any passat respecte el 2018, segons ha anunciat el regidor de Canvi Climàtic i Eficiència Energètica, Sergi Hernández. L’edil ha atribuït aquesta reducció, que també ha suposat un estalvi econòmic anual de 86.000 euros per a les arques municipals, a les mesures aplicades pel Consistori. Pel que fa a les emissions de CO2 també s’ha registrat una baixada del 6% en passar d’emetre al 2018 1.038 tones de CO2 a 978 tones de CO2 l’any passat, una reducció de 50 tones.

Article

La rehabilitació de l’edifici s’està fent en el marc del projecte europeu Houseful format per 16 socis de diversos països europeus i 4 projectes pilots (dos dels projectes són comandats per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya). Aquesta actuació proposa un canvi de paradigma cap a un sector de l’habitatge fonamentat en l’economia circular.

Butlletí