L’Ajuntament de València inicia una campanya als mercats per a promocionar els contenidors marrons

Font: Ajuntament de València

13/07/2019 - 11:11

Un equip d’educació ambiental de l’Ajuntament informarà als mercats municipals dels barris on s’ha instal·lat el contenidor marró per a sensibilitzar la població del bon ús d’este servici habilitat per a la recollida de matèria orgànica. En total, es duran a terme setze accions informatives en el marc d’una campanya organitzada arran la implantació de la recollida selectiva dels residus de matèria orgànica que, de moment, dona cobertura a prop de 400.000 persones.

Durant esta campanya, que pretén canviar hàbits, també s’informarà els grans productors de residus de matèria orgànica de les parades del mercat (com a fruiteries, peixateries, carnisseries o forns) i la ciutadania en general, ja que el 41 % de la composició de la bossa de fem que es tira al contenidor verd és matèria orgànica, és a dir, restes d’aliments.

A més de conscienciar de la importància de la separació dels residus en origen, i implicar així la ciutadania, en estes sessions informatives es donarà a conéixer el tipus de residus que han de ser depositats en el contenidor marró (restes de menjar, peles, restes de paper tacat...) i quins continuen considerant-se objecte del contenidor verd (com els bolquers, tovalloletes o qualsevol residu de neteja domèstica). També es destacaran els avantatges del nou model de recollida selectiva i els seus beneficis mediambientals, socials i econòmics.

Durant estes jornades, a més, s’abordaran temes sensibles que poden sorgir amb la implantació del nou servici de recollida selectiva de la matèria orgànica i es donarà resposta a qüestions com, per exemple, què es fa amb estos residus que es traslladen a la planta de tractament de residus de l’EMTRE. En este equipament es realitza un tractament biològic en què la matèria orgànica es transforma en compost, que podrà ser aplicat en el sòl com a adob o esmena orgànica en les tasques agrícoles o de jardineria.

En concret, les accions informatives es duran a terme durant tot el mes de juliol als mercats de Benicalap, l’avinguda del Cid, Benimaclet, Benimàmet, Jesús-Patraix, Sant Pere Nolasco, Torrefiel i Montolivet. A les persones interessades se’ls farà lliurament d’un poal per a facilitar la separació de residus de matèria orgànica, amb les bosses corresponents, així com bosses específiques per a separar un altre tipus de residus i un embut per a poder reciclar l’oli usat.
 


 

Categories: 
Municipis: 
País Valencià

Relacionats

Article

Les dades apunten que la mitjana de consum de xiclet ronda els 3,5 quilos per habitant, dels quals un alt percentatge acaba formant part del paisatge. Cada xiclet que es tira al terra triga una mitjana de 5 anys en degradar-se i pot acumular al voltant de 50.000 gèrmen. Aquesta mesura pretén disminuir els costos de neteja per la retirada d’aquest residu dels carrers, així com eradicar focus d’insalubritat i mala imatge.

Article

La campanya de neteja i recollida de residus que desenvolupa cada any la Diputació de València ha tancat el 2018 amb un total de 246 tones de deixalles retirades de les platges de 15 municipis, una quantitat menor que les 585 tones de 2017 generades pels grans temporals. El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, i el cap del secció de Platges i Jardineria, Antonio Navarro, han aportat aquestes dades durant la reunió de balanç que han mantingut amb alcaldes, alcaldesses i tècnics dels municipis costaners que han participat al programa de la institució provincial.

Notícia

S'ha presentat el conveni de col·laboració que perseguix fomentar el consum responsable de l'aigua de l'aixeta i la reducció de plàstics. Una iniciativa en la qual la s'invertiran 60.000 euros en 2020 per a millorar el sabor de l'aigua, la clau perquè la gent deixe de consumir aigua embotellada.  Es proposa que València siga exemple i el primer 100% lliure de botelles de plàstic d'un sol ús.

Butlletí