L’Ajuntament de València inicia una campanya als mercats per a promocionar els contenidors marrons

Font: Ajuntament de València

13/07/2019 - 11:11

Un equip d’educació ambiental de l’Ajuntament informarà als mercats municipals dels barris on s’ha instal·lat el contenidor marró per a sensibilitzar la població del bon ús d’este servici habilitat per a la recollida de matèria orgànica. En total, es duran a terme setze accions informatives en el marc d’una campanya organitzada arran la implantació de la recollida selectiva dels residus de matèria orgànica que, de moment, dona cobertura a prop de 400.000 persones.

Durant esta campanya, que pretén canviar hàbits, també s’informarà els grans productors de residus de matèria orgànica de les parades del mercat (com a fruiteries, peixateries, carnisseries o forns) i la ciutadania en general, ja que el 41 % de la composició de la bossa de fem que es tira al contenidor verd és matèria orgànica, és a dir, restes d’aliments.

A més de conscienciar de la importància de la separació dels residus en origen, i implicar així la ciutadania, en estes sessions informatives es donarà a conéixer el tipus de residus que han de ser depositats en el contenidor marró (restes de menjar, peles, restes de paper tacat...) i quins continuen considerant-se objecte del contenidor verd (com els bolquers, tovalloletes o qualsevol residu de neteja domèstica). També es destacaran els avantatges del nou model de recollida selectiva i els seus beneficis mediambientals, socials i econòmics.

Durant estes jornades, a més, s’abordaran temes sensibles que poden sorgir amb la implantació del nou servici de recollida selectiva de la matèria orgànica i es donarà resposta a qüestions com, per exemple, què es fa amb estos residus que es traslladen a la planta de tractament de residus de l’EMTRE. En este equipament es realitza un tractament biològic en què la matèria orgànica es transforma en compost, que podrà ser aplicat en el sòl com a adob o esmena orgànica en les tasques agrícoles o de jardineria.

En concret, les accions informatives es duran a terme durant tot el mes de juliol als mercats de Benicalap, l’avinguda del Cid, Benimaclet, Benimàmet, Jesús-Patraix, Sant Pere Nolasco, Torrefiel i Montolivet. A les persones interessades se’ls farà lliurament d’un poal per a facilitar la separació de residus de matèria orgànica, amb les bosses corresponents, així com bosses específiques per a separar un altre tipus de residus i un embut per a poder reciclar l’oli usat.
 


 

Categories: 
Municipis: 
País Valencià

Relacionats

Article
Sergi Campillo,Mirella Mollà i Thomas Reuter, han presentat un projecte per reciclar l'alumini i l'acer lleuger

Sergi Campillo,Mirella Mollà i Thomas Reuter, han presentat un projecte per reciclar l'alumini i l'acer lleuger

La ciudadanía podrá reciclar en València, a partir de mayo, las cápsulas de café y otros residuos de acero y aluminio ligero, como por ejemplo las tapas de los yogures o tubos de pasta de dientes, en los más de 2.500 contenedores amarillos de envases repartidos por el término municipal. «Un gesto que contribuye a impulsar la economía circular mediante un sistema de aprovechamiento de recursos en el cual trabaja el Ayuntamiento dentro de una estrategia sostenible que apuesta por la reutilización de los elementos y la reducción de residuos que acaban en los vertederos», tal como ha destacado el vicealcalde y concejal de Ecología Urbana, Sergi Campillo.

Article

L’Ajuntament ja ha agilitzat els tràmits per demanar llicència per a instal·lar sistemes d’aprofitament d’energia solar. A més treballa en l’elaboració d’una nova ordenança municipal per a regular la captació solar d’ús tèrmic i d’energia fotovoltaica, així com en la modificació dels tributs locals que s’apliquen al respecte, «amb bonificacions per a aquelles vivendes que s’adeqüen i promoguen l’ús d’este recurs renovable».

Article

La producció de residus cau un 3% amb el confinament però creix el consum a les llars a les dues comarques ebrenques.

Butlletí