L'Ajuntament de Tiana guanya el 'Premio Ciudad Sostenible' en la categoria de Residus

14/02/2016 - 16:45

Els 'Premios Ciudad Sostenible' que per dotzè any consecutiu atorga la Fundación Fòrum Ambiental, amb el suport del Ministerio de Medio Ambiente i el patrocini d'Ecoembes, són un reconeixement als municipis i Ens Locals Supramunicipals de l'estat espanyol que hagin apostat per projectes i actuacions dirigides a potenciar la sostenibilitat.

L'Ajuntament de Tiana, municipi de només 8.500 habitants i escollit per l'Agència de Residus de Catalunya per protagonitzar la campanya dels "Súper-recicladors" per haver estat dels millors del rànquing de la recollida selectiva de tot Catalunya, arribant a separar el 86,36% dels residus, ha resultat guanyador en la categoria de ‘Gestió de residus’ per la implantació de tecnologia per a la gestió de recollida porta a porta. L'ús de tecnologia mitjançant xips i la campanya educativa a la població pretén augmentar la traçabilitat del procés de recollida i augmentar la qualitat de la fracció orgànica recollida en origen i reduir la fracció restant.

El premi el va recollir el 3 de febrer, de mans d'Isabel García Tejerina, ministra d'agricultura, alimentació i medi ambient, l'alcaldessa de Tiana la il·lustríssima senyora Ester Pujol Martí, en un acte, a l’Auditori del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, on també hi han participat Ramón Roca, president de la Fundación Fòrum Ambiental i Oscar Martín, director general d'Ecoembes.

La resta de premiats són:

Categoria de Gestió de l'Aigua: Ajuntament de Benaguasil (València).

Categoria d'Educació Ambiental: Ajuntament de Noain Vall d'Elorz (Navarra).

Categoria d'Eficiència energètica: Ajuntament de Sant Just Desvern (Barcelona).

Categoria de Ciutat més sostenible: Ajuntament de Mutxamel (Alacant).

El jurat qualificador d'aquest any està format per les següents entitats i institucions:

- Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

- Generalitat Valenciana

- Junta d'Andalusia

- Govern de Canàries

- Ajuntament de Madrid

- Ajuntament de Barcelona

- Federació Española de Municipis y Províncies (FEMP)

- Ajuntament de Pamplona, guanyador en la categoria de "Ciudad Sostenible" de l'edició anterior.

Sobre la Fundació Fòrum Ambiental
La Fundació Fòrum Ambiental es una entitat sense ànim de lucre que té com a principal objectiu crear una plataforma de diàleg i col·laboració entre les Empreses, les Administracions i la resta de la Societat, per aconseguir i aplicar un model de desenvolupament més sostenible que l'actual.


 

Categories: 
Municipis: 
MaresmeTiana

Relacionats

Article

Amb l'inici del curs escolar L'Ajuntament de Tordera ha donat el tret de sortida a la campanya "Uneix-te al zero". Enguany, des de l'Ajuntament de Tordera es vol fer un pas més i començar a treballar per la minimització de residus, per aquest motiu s'inicia una campanya dirigida a la reducció dels residus des de tots els àmbits.

Article

El model de compactació a prova, totalment automatitzat, permet emmagatzemar cinc vegades més que una paperera d’escombraries tradicional

Article

En les tasques d’asfaltatge que s’executen s’han utilitzat 555 quilos de plàstics de rebuig que s’han incorporat a la mescla asfàltica de 185 tones de quitrà que s’han utilitzat per asfaltar el Passeig Dalmau en tot el tram de 1.580 metres quadrats.  La utilització del plàstic reciclat suposa una reducció de 860 quilos de CO2 emesos. 

Butlletí