L’Ajuntament de Sitges obté la certificació energètica de 51 equipaments i edificis públics

14/10/2022 - 11:11

La voluntat municipal és millorar la certificació energètica dels edificis amb la implantació progressiva d’energies renovables.

La regidoria de Sostenibilitat, Transició Energètica i Canvi Climàtic ha gestionat la certificació energètica d’un total de 51 dependències públiques, seguint el compromís del Govern marcat en el Pla d’Actuació Municipal. D’aquestes 37 eren obligatòries per donar compliment a la normativa vigent i les primeres sis es van fer coincidint amb l'estudi de transició energètica als equipaments municipals. Les certificacions energètiques s’han penjat en un lloc visible a totes les dependències en què s’han sol·licitat.

L’Escola Agnès de Sitges (construïda amb criteris d’eficiència màxima) es posiciona com l’equipament amb la categoria superior, AA, seguida per la prefectura de la Policia Local, que ha obtingut una A en relació al consum energètic i una B pel que fa a les emissions. Aquest equipament disposa d'instal·lació fotovoltaica que permet que, en termes generals, l’edifici produeixi el 17,5% de l’energia total consumida. Dels edificis certificats energèticament 13 disposen d’una B; 17 una C; 13 més una D; 5 una E. i només la Biblioteca Josep Roig i Raventós ha obtingut una F. Per millorar la certificació energètica d’aquest equipament, la regidoria de Sostenibilitat, Transició Energètica i Canvi Climàtic, ha iniciat la substitució dels fluorescents per il·luminació LED.

La voluntat municipal és, com explica el regidor de Sostenibilitat, Transició Energètica i Canvi Climàtic, Xavier Roig, “millorar progressivament la certificació energètica dels equipaments i edificis municipals amb la implantació d’energies renovables”.

La certificació energètica en el cas d’edificis existents incorpora recomanacions i millores per obtenir un comportament energètic més eficient, augmentar el confort de l’habitatge i reduir la despesa energètica.

El certificat incorpora un informe que avalua les característiques de l’habitatge en comparació amb la mitjana de la seva zona climàtica i amb els qualificats amb una A. També conté informació sobre l’estalvi econòmic si s’apliquen mesures per reduir la despesa energètica.

 

Oficina Local de Transició Energètica de Sitges

L’Oficina Local de Transició Energètica (OLTE) és un servei gratuït d’assessorament, per apropar a la ciutadania els recursos, serveis, ajudes i informació per a un model nou de transició energètica just, racional i de qualitat.

A l’OLTE s’ofereix assessorament per reduir el cost de la factura, per a la instal·lació de plaques solars per a l’autoconsum o per a l’actualització dels sistemes de condicionament com calefacció i climatització, entre altres serveis com acompanyament en la tramitació de subvencions municipals i d’altres administracions, o la tramitació del bo social per a famílies en situació de vulnerabilitat.  

L’OLTE s’instal·la tots els dilluns, de les 9 a les 14 hores, al carrer Major, 1. Les persones interessades poden demanar cita prèvia al telèfon 93 810 91 00 (extensió 1046) o al correu electrònic sostenibilitat@sitges.cat.

Mes informació a sitges.cat/serveis/sostenibilitat/oficina-energia.


 

 
 
 
 
 
Categories: 
Municipis: 
GarrafSitges

Relacionats

Article

L'Oficina Local de Transició Energètica (OLTE) és un servei d’assessorament gratuït de l’Ajuntament de Sitges per apropar a la ciutadania els recursos, serveis, ajudes i informació per a un model nou de transició energètica just, racional i de qualitat. 

Article

La coberta de l’edifici acull 500 metres quadrats de plaques solars que generen energia per al centre educatiu i per a la futura Comunitat energètica de Sitges

Article

Sitges és un dels 7 municipis de l’estat i un dels 35 europeus que reben assistència tècnica en matèria de pobresa energètica, després de ser una de les localitats guanyadores de la convocatòria promoguda per la Comunitat Europea. Un 2% de les famílies es troba en situació de pobresa energètica i d’aquestes un 57% dels habitatges tenen dificultats per mantenir la temperatura.

Butlletí