L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès crea la Mesa d’Ecologia Urbana

Font: Ajuntament de Sant Quirze del Vallès

17/01/2020 - 14:20

Es tracta d’un nou òrgan de participació ciutadana que vetllarà per l’entorn natural del municipi i treballarà polítiques locals contra el canvi climàtic.

Sant Quirze del Vallès compta amb un nou òrgan de participació ciutadana: la Mesa d’Ecologia Urbana. El darrer ple municipal ha aprovat la creació d’aquest instrument amb l’objectiu de vetllar per la defensa i el manteniment de l’entorn natural del municipi, que inclou la Serra de Galliners, els parcs urbans i la plana agrícola. La Mesa la conformaran representants dels grups polítics municipals, entitats relacionades, veïnat interessat i tècnics d’aquest àmbit.

La Mesa d’Ecologia Urbana dóna continuïtat a la creació d’altres meses de participació que el govern municipal impulsa des de l’anterior mandat, com la d’Esports, Cultura o suport a les persones LGTBI. Segons el tinent d’Alcaldia de Territori, Ecologia Urbana i Espai Públic, Josep Coll, “no només es tracta de mantenir i defensar l’entorn natural, sotmès a una pressió important pel creixement urbanístic i d’infraestructures, sinó que aquesta Mesa respon a determinats acords en relació a les polítiques contra el canvi climàtic que com a govern tenim la responsabilitat de dur a terme. Hem de treballar per protegir el valor natural de Sant Quirze del Vallès i des d’aquesta Mesa defensarem l’ecologia a nivell municipal”.


L’objectiu que persegueix la creació d’aquest nou òrgan és el d’integrar la participació de la ciutadania i de les associacions del poble en els assumptes municipals que tinguin a veure amb l’àmbit de l’Urbanisme, la Sostenibilitat, l’Energia, l’Ecologia, la Mobilitat, l’Arquitectura, el Paisatge i la lluita contra el canvi climàtic. Així, s’abordaran temàtiques com els impactes ambientals, la generació de residus, la gestió verda i respectuosa amb el medi ambient, o la contaminació atmosfèrica i acústica. Uns treballs que tindran un nexe comú: aconseguir un municipi sostenible, millorant la qualitat de vida de la ciutadania i de la seva biodiversitat.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La Conferència "Tinguem Cura del Planeta" celebra la seva 10a edició reivindicant el paper decisiu del jovent per transformar el món.

Article

El ple ha acordat l'adhesió a la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Contra la sostenibilitat és el darrer llibre publicat per Andreu Escrivà​

Butlletí