L’Ajuntament de Sant Cugat guanya el projecte 'Innovaires' amb una idea per millorar la qualitat de l’aire

15/09/2020 - 14:07

La proposta és una campanya mediàtica per reduir la mobilitat en cotxe basada en l’impacte visual dels filtres de partícules que mesuren la contaminació de l’aire.

La proposta presentada per l’Ajuntament de Sant Cugat anomenada Una imatge val més que mil paraules, ha estat la guanyadora entre les cinc finalistes del Cicle d’innovació Innovaires.

La proposta ideada i defensada per Serafí Martí, tècnic del servei de Mobilitat de l’Ajuntament, és una campanya mediàtica per reduir la mobilitat en cotxe basada en l’impacte visual dels filtres de partícules que mesuren la contaminació de l’aire.

En el taller de prototipatges també hi van participar tres tècnics municipals d’altres departaments: Carles Merino (Comunicació), German Llerena (Educació) i Sandra Rovira (Medi Ambient).

Com a idea guanyadora hi ha el compromís de la Generalitat de tirar-la endavant. Aquesta iniciativa innovadora va en la línia d’impulsar una mobilitat més sostenible i segura amb l’objectiu de reduir la contaminació, millorar la qualitat de l’aire i la salut dels santcugatencs i santcugatenques.

 

Com ha funcionat el Cicle d’innovació Innovaires?

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic (DGQACC) i l'equip de suport a Recerca i Innovació del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, van impulsar un repte d'innovació en relació amb la qualitat del medi atmosfèric.

El repte es va plantejar com una consulta oberta a tothom, és a dir, tant al mateix Departament com a d'altres que estiguessin involucrats en el tema, a altres administracions, a agents externs i a persones particulars que volguessin aportar idees per intentar resoldre’l.

El cicle va començar el 27 de setembre de 2019 amb la presentació del repte i la posada en marxa la plataforma digital que recollia les idees. Havia d’acabar el 24 de març de 2020 amb la presentació de les idees finalistes i la idea guanyadora però la crisi sanitària provocada per la Covid-19 va interrompre el procés.

El procés es va dur a terme amb normalitat durant sis mesos amb diferents fases. La plataforma digital ha comptat amb un total de 157 participants i s’han generat 115 idees, de les quals 5 van ser seleccionades per a la fase final. En els diferents tallers presencials han participat 131 persones.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La flota municipal de cotxes elèctrics compartits suma 4 nous vehicles, un d'ells, una furgoneta. El servei de transport públic compartit ha suposat l'estalvi de 9 tones d’emissions de CO2 en els gairebé 4.000 desplaçaments que s’han realitzat durant els primers 10 mesos de funcionament.​

Article

Dues estacions de qualitat de l’aire de Barcelona i una de Vic s’integren en el projecte europeu WatchPlant.

Article

L’Escola d’Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona ha acollit una jornada en què alumnat dels centres Jaume Cabré i Escola Tecnos (Terrassa) i Ca n'Oriac i Narcisa Freixas i Cruells (Sabadell) han presentat els projectes que han dut a terme al llarg d'aquest curs sobre com reduir la contaminació atmosfèrica als seus instituts.

Butlletí