L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca inicia una prova pilot amb la col·locació de passos de vianants intel·ligents

10/12/2018 - 17:17

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa una prova pilot que consisteix en la col·locació de passos de vianant intel·ligents per a millorar la seguretat del trànsit. Amb els passos de vianants elevats millora la visió de la persona que creua el carrer, el vehicle ha de reduir la velocitat i és més accessible i còmode per a les persones amb mobilitat reduïda.

Aquests passos estan pintats de color blanc al terra com els tradicionals però incorporen un senyal vertical lluminós.
A més, al terra es col'loquen llums de color vermell que s'il·luminen quan s'aproxima un vianant.

Els dos primers passos de vianants intel·ligents de la ciutat s'estan instal·lant a la carretera de Martorell, que s'està remodelant de manera integral.

Durant les pròximes setmanes també s'instal·laran davant de l'ambulatori de la ciutat i davant de l'Escola Can Salvi.

En el marc d'aquesta actuació, l'Ajuntament també està millorant els passos de vianants de l'avinguda de la Constitució i els està fent elevats.

L'inspector en cap de la Policia Local de Sant Andreu de la Barca, Jordi Bernat, ha explicat que "amb els passos de vianants elevats millora la visió de la persona que creua el carrer, el vehicle ha de reduir la velocitat i és més accessible i còmode per a les persones amb mobilitat reduïda".


 

Categories: 

Relacionats

Article

La reforma de la via Laietana de Barcelona s’ha adaptat a partir dels usos que la ciutadania li ha donat al carrer en aquest últim any. Oferirà més espai al vianant, la bicicleta i el transport públic i afavorirà el comerç local.

Article

La nova Llei de canvi climàtic i transició energètica del Govern espanyol obligarà totes les ciutats del país de més de 50.000 habitants a establir zones de baixes emissions urbanes. En total, 148 ciutats espanyoles hauran d’implantar aquesta mesura abans del 2023. Aquesta mesura representarà una millora de la qualitat de vida per als 24 milions de persones que avui respiren aire contaminat, el 52% de la població espanyola.

Article

Actualment, Barcelona compta amb 113 espais de subministrament elèctric amb 896 punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Una nova regulació municipal, pionera a l'Estat, te l'objectiu de multiplicar per sis aquests espais en els pròxims deu anys per promoure una mobilitat més sostenible i menys contaminant. Per fer-ho possible, s'ubicaran diferents instal·lacions per la recàrrega o intercanvi de bateries elèctriques en aparcaments en calçada i soterrats, centres comercials, benzineres, tallers o concessionaris d'automòbils.

Butlletí